Νέα δεδομένα: Δεν θα ανοίξουν σχολεία και click away
Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. «Μπορεί να μην ανοίξουν».

Το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν τα όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες για άνοιγμα των σχολείων και επιστροφή του click away στις 11 Ιανουαρίου άφησε ορθάνοιχτο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν βεβαιότητες». Όπως εξήγησε, η Επιτροπή των ειδικών θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά τη χαλάρωση κατά την εορταστική περίοδο και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έπειτα θα λάβει τις αποφάσεις της.

Χαρακτηριστικά, η κ. Πελώνη είπε:

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Προτεραιότητα, συμπλήρωσε, είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είτε με click away είτε με το click in shop, όμως, όπως τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα κάνουμε ότι απαιτείται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να σχολιάσει και τις σκηνές που εξελίχθηκαν στις εκκλησίες τα Θεοφάνια με τους πιστούς να συρρέουν στους ναούς.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκκλησίες, δεν μπορώ να εξισώσω αυτούς τους λίγους που από πρόθεση ή με πείσμα αψήφησαν τα μέτρα θεωρώντας ότι είναι τάχα πιο πιστοί από εμάς τους υπόλοιπους, δεν μπορώ να τους εξισώσω με τη γιαγιά και τον παππού που περίμεναν καρτερικά, υπομονετικά με μάσκα έξω από τις εκκλησίες, προκειμένου να πάρουν ένα μπουκαλάκι αγιασμό, δεν είναι το ίδιο πράγμα, δεν εξισώνονται όλα» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon