ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!
Ως ηγέτες και εκπρόσωποι των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Τουρκία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να απευθυνθούμε σε όλους τους πιστούς καθώς γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το Πάσχα σε Ανατολικές και Δυτικές Εκκλησίες, όχι την ίδια μέρα, θα εορταστεί με μια εβδομάδα διαφορά φέτος. Προσευχόμαστε να βρεθεί σύντομα μια λύση που θα επιτρέψει σε όλους τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να γιορτάσουν την πιο σημαντική εορτή της πίστης μας την ίδια ημερομηνία. 1700 του Πρώτου Οικουμενικού Συμβουλίου του İznik στην επέτειο του 2025 θα μπορούσαν να είναι μια καλή ευκαιρία για μια τέτοια πρωτοβουλία.
«Έλα, πάρε φως από το φως που δεν σβήνει ποτέ και δοξάσε τον Χριστό που αναστήθηκε από τους νεκρούς! ”
Μόλις χθες, ήμασταν με τον Χριστό στο Τελευταίο Δείπνο στο Πάνω Δωμάτιο. Μόλις χθες, ήμασταν μαζί του στον κήπο Getsemani. Μόλις χθες, ήμασταν στη Γολγοτά με τον Κύριό μας. Σήμερα όμως, η μεγαλειώδης ανάστασή Του μας ελκύει και είμαστε ενθουσιασμένοι με μια θεία χαρά που γεμίζει τις καρδιές μας. Αυτή την ημέρα του Πάσχα, μπαίνουμε μέσα από τις πύλες του Βασιλείου. Γίναμε νέοι άνδρες και γυναίκες ανανεωμένοι από τη δύναμη της αμείωτης αγάπης Του. Δεν χρειάζεται να φοβάστε πια! Ας είμαστε σαν τον Χριστό, γιατί Εκείνος επέλεξε να είναι σαν εμάς. Όπως έγραψε ο Άγιος Παύλος στους Εφεσίους: “… Μας έφερε κοντά για να ζήσουμε εν Χριστώ… Ο Θεός μας ανέστησε στον Ιησού Χριστό, μαζί με τον Χριστό και μας έκανε να καθίσουμε στα ουράνια μέρη» (Εφεσίους 2:5-6). Με αυτό το πνεύμα, πρέπει να θυμόμαστε γιατί είμαστε Χριστιανοί το Πάσχα, γιατί ακολουθούμε τον Χριστό, γιατί κουβαλάμε τον σταυρό στη ζωή μας κάθε μέρα καθώς κυνηγάμε τον Κύριο που θυσιάστηκε για χάρη του κόσμου, «για τη ζωή του κόσμου».
Η αποστολή του Χριστού στη γη ξεκίνησε στο σπήλαιο στη Βηθλεέμ και στον άδειο τάφο, έφτασε στο δαχτυλίδι στη φωτεινή αλήθεια της Βασιλείας του Θεού. Η Ανάσταση στέκεται στο ορόσημο του χρόνου και της ιστορίας. Σήμερα όμως, οι Άγιοι τόποι που μαρτυρούν αυτά τα υπέροχα και θεϊκά γεγονότα αγωνίζονται να διατηρήσουν και να διατηρήσουν όχι μόνο μνημεία, αλλά και εκεί που γεννήθηκε ο Χριστιανισμός. Για το λόγο αυτό, με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Τουρκία, Ku, καθώς γεμίζουμε χαρά να θυμόμαστε «Τον σωτήριο έρωτα και τον σταυρό που δίνει ζωή, ταφή και ανάσταση από τον θάνατο την τρίτη ημέρα, υψώνεται στον ουρανό και κάθεται στα δεξιά του Φα ο Αλλάχ”, μαζί με τον αδέλφια στην Τουρκία. Επίσης θυμόμαστε και προσευχόμαστε για τους Χριστιανούς αδελφούς και αδελφές μας στα Tsal Lands με αδελφική αγάπη. Όπως έγραψε ο Άγιος Παύλος: «Βάλε την αγάπη, που είναι ο δεσμός της ενότητας που μεγαλώνει πάνω σε όλους» (Κολ. 3:14).
Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,
Σήμερα λάβαμε ένα Φως Πίστεως. Μοιραζόμαστε αυτό το Φως με έναν κόσμο που ζει με συνεχή φόβο. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς προσευχόμαστε για ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Το Ευαγγέλιο της Ανάστασης είναι ένα μήνυμα ελπίδας, ειρήνης και «ώριμης αγάπης που σβήνει τον φόβο» (1 Ιωάννη 4:18). Αυτό το μήνυμα σωτηρίας είναι και μια αξία που ενεργοποιεί την ισχυρή επιθυμία μας για την ενότητά μας.

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Βαρθολομαίος Α ́. Οικουμενικός Πατρίκιος

Τμήμα II. Πατριώτης της Τουρκίας Αρμένιοι

Μητροπολίτης Φιλουξίνος Γιουσούφ Çetin Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνης Σουριανή Πνευματικός Επικεφαλής της Ορθόδοξης Κοινότητας και Πατριώτης Βουλευτής

Επισκοπος Massimiliano Palinuro Κωνσταντινούπολη Εκπρόσωπος Λατινικής Καθολικής ΕκκλησίαςPlease follow and like us:
fb-share-icon