Αυτός είναι ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της θαλάσσιας σύνδεσης των Ψαρών με Πειραιά και Βολισσό

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Δημοσιεύθηκε η «προκήρυξη ανοικτού δημόσιου διεθνή αρχικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2022 μέχρι 31/10/2023» από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με την προκήρυξη καλούνται οι ναυτιλιακές εταιρείες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις εξής γραμμές:

– Δρομολόγιο ΧΙΟΣ – ΨΑΡΑ και επιστροφή:

Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου καθώς και ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 17/4/2023 έως 15/10/2023 (σύνολο 26 εβδομάδες) σε συνέχεια δρομολογίων από ΠΕΙΡΑΙΑ.

– Δρομολόγιο ΨΑΡΑ – ΧΙΟΣ και επιστροφή:

Έξι δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 1/5/2023 έως 1/10/2023 (σύνολο 22 εβδομάδες)

Τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 1/5/2023 έως 1/10/2023 (σύνολο 22 εβδομάδες)

Επιπλέον δύο δρομολόγια το μήνα για μεταφορά καυσίμων και οχληρών φορτίων καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.

– Δρομολόγιο ΨΑΡΑ – ΒΟΛΙΣΣΟΣ – ΨΑΡΑ:

Έξι δρομολόγια την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 1/5/2023 έως 1/10/2023 (σύνολο 22 εβδομάδες).

Υπενθυμίζεται ότι με επίσημο έγγραφο αίτημά του (17/3/2022) ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος είχε αιτηθεί τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σύνδεσης του νησιού. Ο δήμαρχος σχολιάζοντας την θετική εξέλιξη τόνισε:

«Το αίτημα αυτό εισακούστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αρμόδιο Υπουργείο και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη καθώς και τον Διευθυντή της Δ.Θ.Σ. κ. Γιώργο Ρίγγα για την ουσιαστική συμβολή τους».

πηγη: mononews.gr

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon