Β.Ποταμούση: ΝΤΡΟΠΗ!!! Σεξιστική & βαθιά αντιδημοκρατική, με μισογυνισμό επίθεση

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Την στιγμή που στην Ελλάδα ο πρώτος πολίτης της χώρας αλλά και πολλά από τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης ανήκουν  στο γυναικείο πληθυσμό, στον πολιτικό στίβο της Χίου οι όποιες γυναίκες που έχουν το θάρρος της γνώμης τους αντιμετωπίζονται συνεχώς με περιφρόνηση και περιθωριοποίηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση των προέδρων των χωριών  στο  πρώην Δημαρχείο Αμανής κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου κ. Ζωάνου. Παρευρέθησαν επίσης ο κ. Ξενάκης, αντιδήμαρχος ΤΥ και Προγραμματισμού και υπηρεσιακοί , αρμόδιοι για το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕ Αμανής.
Δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να προσκληθώ ως η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής σε αντίθεση με τον κ. Αγραφιώτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που δεν κατάφερε να εκλεγεί, και ο οποίος εμφανίζεται ως αυτόκλητος εκπρόσωπος του Δήμου, μεσάζοντας του Δημάρχου και α.α. του αντιδημάρχου.
Φυσικά ήμουν παρούσα και όπως έγινε φανερό αυτό ενόχλησε τον κ. Ξενάκη που εδήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να είμαι εκει και να κάνω ερωτήσεις.
Την ίδια ώρα επέτρεψε στον κ. Αγραφιώτη να κάνει παρέμβαση «επί της διαδικασίας» με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ συνηγόρησε στο ότι δεν έπρεπε να παίρνω το λόγο.
Στην ερώτηση μου με ποια αρμοδιότητα παρίστατο ο κ. Αγραφιώτης, εκείνος σηκώθηκε όρθιος και κινήθηκε εναντίον μου φωνάζοντας « ποια είσαι εσύ, πολύ σε ανέχτηκα, είναι ανοικτή πρόσκληση και εγώ μένω εδώ..» κ.α τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβω.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι ερωτήσεις ή οι τοποθετήσεις μου ενδεχομένως να φέρνουν σε δύσκολη θέση την Δημοτική Αρχή και λυπάμαι που η παρουσία μου χάλασε την παράσταση του κ. Ξενάκη που ήρθε να μας πουλήσει καθρεφτάκια μιλώντας για «χρηματοδοτικούς βραχίονες» και ζητώντας από τους προέδρους προτάσεις για τον προγραμματισμό ΕΣΠΑ, ΟΧΕ όταν δεν έχει ξεκινήσει καν το τεχνικό πρόγραμμα 2021 των 50.000 ευρώ.
Περισσότερο όμως λυπάμαι για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά τόσο του ίδιου όσο και του κ. Αγραφιώτη , σεξιστική και βαθιά αντιδημοκρατική, με μισογυνισμό, με όρους και πρακτικές περασμένων δεκαετιών, ύφος που έχει καταδικαστεί πολλάκις από την κοινωνία, θύμα των οποίων ήταν και η κ. Ευγενία Λαγού, μέλος του τοπικού συμβουλίου Βολισσού, στην οποία ο κ. Ξενακης αρνήθηκε το λόγο « γιατί μιλούν μόνο οι πάρεδροι, είσαστε πάρεδρος; Όχι, δε θα μιλήσετε» και διαμηνύω προς πάσα κατεύθυνση : ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΦΙΜΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !
Όσο με αφορά θα  υπηρετώ πιστά την Αμανή και θα συνεχίσω να διεκδικώ το καλύτερο για τους ανθρώπους της!

Βιβή Ποταμούση- Πρόεδρος ΝΟΔΕPlease follow and like us:
fb-share-icon