Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων που συμπλήρωσαν διετία

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές

  

Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Παρασκευή 13/01/22 στις 13:00

 

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου συμμετέχει στη πανελλαδική στάση
εργασίας που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023
και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από την Πρωτοβάθμια για το
ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

 

 

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το
αργότερο έως τις 19/10/2022.

Ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία σε πολλές πρωτοβάθμιες, όπως και στην Πρωτοβάθμια Χίου, το υπουργείο μέσα από την τροπολογία (24/11/2022) για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων δείχνει την πρόθεση του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς με βάση τον νέο νόμο για την Αξιολόγηση. Η φράση «..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης… » δε χωρά καμία αμφισβήτηση.

Είναι δεδομένο ότι η διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων έχει διακοπεί με αποτέλεσμα χιλιάδες νεοδιόριστοι να μένουν «ξεκρέμαστοι».

Είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που ζούσαν τόσα χρόνια μέσα στο καθεστώς αναπλήρωσης, που έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο να ξαναμπαίνουν πάλι σε κατάσταση ομηρίας.  Αλήθεια, ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά την πρόθεση του Υπουργείου να κρίνει την επάρκειά του, μετά από τόσα χρόνια μέσα στις τάξεις, μέσα από ένα 45λεπτο «διδασκαλίας» μπροστά στον διευθυντή του σχολείου και ένα άλλο 45λεπτο σε ένα σύμβουλο εκπαίδευσης.

Αλήθεια, τα ακριβοπληρωμένα προσόντα, τα διπλά μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά, οι ξένες γλώσσες, τα σεμινάρια, τα πτυχία υπολογιστών, η δεκάχρονη ως εικοσάχρονη προϋπηρεσία που απαιτήθηκαν με τον ν. Γαβρόγλου για τον διορισμό των εκπαιδευτικών είναι άχρηστα; Στην ουσία αυτό μας λένε.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, οι προθέσεις του υπουργείου είναι άλλες. Θέλουν να κρατούν τον εκπαιδευτικό κακοπληρωμένο, ανασφαλή, σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας, έτσι ώστε να αναπαράγει τον εαυτό του, στα μάτια των μαθητών. Για αυτό συντηρούν το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης, επεκτείνουν την ομηρία για τους νεοδιορισμένους και προσπαθούν να επιβάλουν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς ατομικής αξιολόγησης για τους μόνιμους, που δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του σχολείου. Το αποδεικνύουν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση σε γενική και ειδική αγωγή, η σταδιακή κατάργηση των ειδικοτήτων, τα κτιριακά προβλήματα, οι χιλιάδες ελλείψεις των σχολείων που γι αυτά δεν έχει κάνει καμιά κυβέρνηση απολύτως τίποτα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

  • Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρεία! Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν

τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση!

 

Για το ΔΣ Σύλλογος Δασκάλων Χίου Αδαμάντιος Κοραής

Η πρόεδρος                                                                                                        ο Γ. Γραμματέας

 

 

Αγγελική Σκουφάλου

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon