Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους ακρίτες ο Κ. Μουτζούρης: Θα αποτρέψουμε την κατασκευή νέων δομών

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Τι αναφέρει για την κινητικότητα των τελευταίων ημερών σε Λέσβο και Χίο

«Θα αποτρέψουμε με όλα τα νόμιμα μέσα την κατασκευή νέων δομών» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με αφορμή την κινητικότητα που παρουσιάστηκε, τόσο στην περιοχή του Θόλος στη Χίο, όσο και χθες στην περιοχή της Βάστριας στη Λέσβο, σ’ ότι αφορά στην κατασκευή νέων δομών.

«Εδώ και δυόμιση χρόνια είμαι σταθερός στις απόψεις μου, που απηχούν και το Περιφερειακό Συμβούλιο, είμαστε κατά των δομών όπως σχεδιάστηκαν και θ’ αναλάβουμε όλα τα νόμιμα μέτρα για να αποτρέψουμε την κατασκευή τους» τόνισε ο κ. Μουτζούρης ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ανέφερε, ότι έκανε και χθες το καθήκον του για να το αποτρέψουν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ:

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα Λέσβου:

H μεγάλη μέρα που ο Λεσβιακός λαός θα χρειαστεί να βρεθεί πάλι στις επάλξεις πλησιάζει.

Σήμερα ξεκίνησαν έργα οδοποιίας στη Βάστρια με δόλιο τρόπο και στα μουλωχτά. Επειδή όμως δεν βρέθηκε Λέσβιος υπεργολάβος να αναλάβει την υλοποίηση, τον βρώμικο ρόλο ανέλαβε ο Ε.Σ και η 98 Α.Δ.Τ.Ε. Η 98 Α.Δ.Τ.Ε δηλαδή λειτούργησε ως υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε είναι πολλά και καλό είναι ο Υποστράτηγος Τσιπίδης να τα απαντήσει.

Ποιος έδωσε την εντολή να μεταβεί μηχάνημα του Ε.Σ στην Βάστρια;

Έχει ενημερώσει ο κ. διοικητής τη φυσική ηγεσία του Ε.Σ γι’ αυτό;

Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ε.Δ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωρίζει για την υπεργολαβία; Το σημερινό έργο θα τιμολογηθεί στο πλαίσιο του πακέτου των 96 εκατομμυρίων ευρώ;

Έχει δικαίωμα ο Ε.Σ να κάνει εκδούλευση σε ιδιώτες  χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός και προορίζονται να καλύψουν ανάγκες ασφάλειας και άμυνας; Αν κατά την διάρκεια αυτής της παράνομης δραστηριότητας βρισκόταν απέναντι στο μηχάνημα πολίτες που διαμαρτύρονται  για την κατασκευή της υπερδομής τι θα γινόταν στρατηγέ;

Ποιο είναι το κίνητρό σας όταν, μη έχοντας θεσμικό προς τούτο ρόλο, στρέφεστε ενάντια στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και προκαλείτε το αίσθημα δικαίου του Λεσβιακού λαού;

Μας προκαλεί θλίψη εμάς τους ακρίτες να βλέπουμε τους ηγέτες που μπορεί κάποτε να χρειαστεί να ακολουθήσουμε στη μάχη να εμπλέκονται σε παιχνίδια με πολιτικές και οικονομικές αποχρώσεις και να διαπλέκονται με οικονομικά συμφέροντα, είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους, είτε λόγω κακώς εννοούμενης πειθαρχίας και αφέλειας είτε λόγω φιλοδοξίας.

 

Κύριοι αν και το έχουμε ξαναπεί θα το επαναλάβουμε.

Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί σε ένα τόπο, τίποτα δεν μπορεί να μακροημερεύσει και τίποτα δεν μπορεί να ευημερήσει αν δεν έχει την αποδοχή του λαού του τόπου. Ο λεσβιακός λαός αποφάσισε πριν 2 χρόνια να κόψει τον γόρδιο δεσμό του μεταναστευτικού. Και αυτή η απόφαση είναι αμετάκλητη.Please follow and like us:
fb-share-icon