Πως είδαν όσοι είδαν το «Όχι» της Λέσβου στη νέα δομή
Ερωτηματικά στην κοινή γνώμη προκαλεί η επιλεκτική ανάδειξη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε Σάμο και Λέσβο κατά την επίσκεψη της κ. Γιόχανσον και η παρατεταμένη προβολή της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη την επόμενη μέρα από Πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.

Τηλεοπτικά από τα εθνικής εμβέλειας κανάλια μόνο το OPEN

και το Ευρωπαϊκό EURONEWS

πρόβαλλαν αυτά που διαδραματίστηκαν στους δρόμους από τους ντόπιους. Μόνο εκεί καταγράφηκε η συνολική εικόνα με τους αγανακτισμένους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τις δομές στηρίζοντας την στάση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη που έκανε λόγο για: «Καθρεφτάκια για ιθαγενείς» η χρηματοδότηση και δεν δέχθηκε να συναντηθεί την Ευρωπαία Επίτροπο κ. Γιόχανσον που είχε έρθει όπως και φάνηκε με έτοιμη την νέα δομή και απλά ανακοίνωσε  τα ήδη αποφασισμένα σχέδιά τους.

Διαδικτυακά το θέμα πέρασε στα ψιλά στην πλειοψηφία των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων Πανελλήνιας εμβέλειας  καθώς ένα διαφαινόμενο ‘απαγορευτικό’ επικρατούσε και εκεί. Αμέτρητα άρθρα για την συνάντηση Μητσοτάκη-Γιόχανσον με έμφαση στο ‘ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ’ της Σουηδού Επιτρόπου.

Υπήρξαν , όμως, αρκετά site Πανελλήνιας εμβέλειας  που ανέδειξαν την εικόνα των αγανακτισμένων Βορειοπελαγιτών έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Μυτιλήνη και της Γενική Γραμματεία Αιγαίου που ακόμα μία φορά βροντοφώναξαν κατά των δομών αναφέροντας ότι η κ. Γιόχανσον είναι ανεπιθύμητη.

Αξιοσημείωτος είναι ο σχολιασμός των γεγονότων από  το newsbreak.gr που αριθμεί 400,000 ακόλουθους αναφέρει:

Έξω από την Περιφέρεια Αιγαίου στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, να μην συναντιέται με τους… αρμόδιους, καθώς όπως δήλωσε οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Ενώ χαρακτήρισε «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τα 155 εκ. ευρώ χρηματοδότηση σε Λέσβο και Χίο, για τη δημιουργία νέων δομών.

Μάλιστα «ηχηρό χαστούκι» ήταν τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Οι ακρίτες νησιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζονται. Δεν απεμπολούν τα σύνορα και τα δικαιώματά τους. Δεν δεσμεύονται από περίεργα μεταναστευτικά μνημόνια, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες. Μια πρόταση υλοποιείται εάν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Δεν επιβάλλονται αυτά διά ροπάλων και αστυνομικών μέτρων. Αισθάνομαι ότι οι Βρυξέλλες -μπορεί να το αισθάνομαι και για την υπόλοιπη Ελλάδα- θέλουν να περικλείσουν το πρόβλημα στα νησιά τα παραμεθόρια, ώστε να μην το έχουν στον χώρο τους. Εμείς όμως ξέρουμε ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο θέμα. Άρα πρέπει να συμμετάσχουν όσοι συμμετέχουν στην Ευρώπη».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

 Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: