O Στρατηγός Δρίβας τιμήθηκε με το μετάλλιο του Ιππότη της Τιμής και Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας
Στο Γενικό Προξενείο Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη απονεμήθηκε  εξ ονόματος του Προέδρου  Μακρόν από τον Γενικό πρόξενο Γαλλίας Philippe Ray το μετάλλιο του Ιππότη της Τιμής και Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Αντγο ε.α Δρίβα Χρήστο για τις υπηρεσίες του στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια στο πλαίσιο της Επιχείρησης EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Να σημειωθεί ότι η σύζυγός του είναι Χιωτισσα.

Ο Αντγος εα Χρήστος Δρίβας ήταν ο Επιτελάρχης του Ευρωπαϊκού στρατηγείου. και  του είχε ήδη απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας απο τον Πρεσβευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας  στην Έδρα του Συμμαχικού Στρατηγείου 

Σε  συνέντευξη του στον Real fm o Αντγος ε.α Χρήστος Δρίβας απαντώντας σε ερωτήσεις των Γιώργου Ντουδεσκέα και της Στεφανίας Κασίμη αναφέρθηκε στην ανάγκη στράτευσης στην ηλικία των 18 τεκμηριώνοντας την άποψη του με ακλόνητα επιχειρήματα.

Συγκεκριμένα ο Απόστρατος  Στρατηγός σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι έτοιμα τα σημερινά ¨παιδιά¨ να πάνε στο στρατό στην ηλικία των 18 επιχειρηματολόγησε ότι ¨εφόσον οι νέοι των 18 είναι αρκετά ώριμοι να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας με την ψήφο τους είναι το ίδιο ώριμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές και το μέλλον τους.

Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία το μοντέλο της στράτευσης στα 18 όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, στο οποίο εφαρμόζεται και η στράτευση των γυναικών για δύο χρόνια με εναλλακτική, για περιπτώσεις κωλύματος λόγω θρησκευτικών και άλλων λόγων, τέσσερα χρόνια κοινωνικής θητείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών στη χώρα μας στην ίδια ηλικία απάντησε ότι η στράτευση των γυναικών και η εκπαίδευση τους για διάστημα 3 μηνών είναι άκρως επιβεβλημένη δεδομένου ότι ζούμε σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ρευστότητα

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων για την αποστέρηση κρίσιμων ειδικοτήτων όπως γιατρών, μηχανικών, μηχανολόγων κλπ λόγω μη ολοκλήρωσης σπουδών ο Στρατηγός  Δρίβας παραδέχθηκε ότι όντως αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσουν οι ΕΔ, πλην όμως με αύξηση των εισακτέων στη ΣΣΑΣ και άλλες παρεμβάσεις το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι, ενώ μετά τα Ιμια υπήρξε μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση για την, εφ όλης της ύλης αναβάθμιση των ΕΔ, και την υλοποίηση του θεσμού της Παλαικής Άμυνας, παρα ταύτα όχι μόνο εγκαταλείφθηκε η ιδέα αλλά νομοθετήθηκαν μέτρα για την εναλλακτική θητεία για την απαλλαγή από αυτήκαταργήθηκε ο έλεγχος των ανυπότακτων του εξωτερικού, μέτρα τα οποία υπονόμευσαν ευθέως τις ΕΔ και οδήγησαν στη αποδυνάμωση τους ειδικά μετά τη βάναυση παρέμβαση της πολιτικής στις ΕΔ και τις αλλεπάλληλες μειώσεις θητεία που από 24 μήνες κατρακύλησε στους 9.

Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι πολλοί αποφασίζουν να στρατευτούν σε μεγάλη ηλικία, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οπότε παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα προσαρμογής και απόδοσης.

Σε επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων ¨για ποίο λόγο θα πρέπει οι νέοι να υπηρετήσουν στο στρατό, ποιό είναι το κίνητρο που δίνει η πολιτεία στο νέο σήμερα;¨

Ο Αντγος ε.α αναφέρθηκε στο αρθρο 4, παράγραφος 6 του Συντάγματος των Ελλήνων όπου ρητά ορίζεται ¨η Υποχρέωση κάθε Έλληνα που μπορεί να φέρει όπλα να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας του¨. Σαν το πιο ισχυρό κίνητρο όμως προέβαλλε την ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Κλείνοντας ερωτηθείς αναφέρθηκε στην κατάσταση με την Τουρκία λέγοντας ότι οι χώρες της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής έχουν αντιληφθεί τις επιδιώξεις του σουλτάνου και δεν πρόκειται να τον ανεχθούν σε ρόλο ηγεμόνα της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Οθωμανισμός έχει πεθάνει εδώ και έναν αιώνα και ο Ερντογάν δυστυχώς δεν το έχει καταλάβει και ίσως οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.

Από την πατρίδα μας η Τουρκία ζητάει πολλά για να πάρει πολλά και ότι δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Κάποια στιγμή νομοτελειακά θα την αντιμετωπίσουμε.

Γιαυτό απαιτείται να είμαστε έτοιμοι για όλα, να υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ και ΕΝΟΤΗΤΑ. Φάρος για όλα είναι ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 

Υ.Γ

Στην ομιλία του Ο Στρατηγός   Ευχαρίστησε τη Γαλλική Δημοκρατία καθώς και τον Ελληνικό Στρατό για την Τιμή να τον Επιλέξει ώς Επιτελάρχη σε ένα τόσο  δύσκολο τόλμημα  και μάλιστα εκτός της Ελληνικής Επικράτειας!

Αφιέρωσε δε και αυτό το Μετάλλιο  στους Επιτελείς του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας …Κανένας δεν κατάλαβε πως και γιατί αποστρατεύτηκε ένας τόσο άξιος Στρατηγός

“O Στρατηγός Δρίβας αποστρατεύτηκε νεώτατος (φωτό) …απρόσμενα το περασμένο Μάρτιο του 2019, με το βιογραφικό του να έχει και Πολεμική πείρα αλλά και εμπειρίες από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ !

ΠΗΓΗ: VETERANOS.GR

 Please follow and like us: