Αερομαχία με φόντο την πολυαναμενόμενη επέκταση του αεροδρομίου της Χίου
Σε αερομαχία έχει εξελιχθεί η πολυαναμενόμενη επέκταση του αεροδρομίου της Χίου. Ένα έργο υψίστης σημασίας για το νησί και την επόμενη μέρα.

Οι 2 τελευταίες κυβερνήσεις έχουν εξαπόλυση σαφάρι για την πραγματοποίηση του. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Χίου έδωσε την μάχη του αλλά έμεινε στην ολοκλήρωση το 2023. Του Ιούνιο του 2019 ανακοίνωνε:

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, υπενθυμίζουμε:

-Ολοκληρώθηκε το έργο του clear way.

-Χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) με ένα εκατομμύριο ευρώ το απαραίτητο συνοδό έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, το οποίο υλοποιείται από τον δήμο.

-Εξασφαλίστηκε ποσό 18 εκατομμυρίων για την επέκταση του αεροδρομίου και την αναβάθμιση των υποδομών του με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. Προς αυτό υπογράφηκε πέρσι μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου, το οποίο υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η αντίδραση τότε του βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη ήταν : 3,5 χρόνια χαμένα, χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο. Η Χίος θέλει Αεροδρόμιο και όχι Μνημόνιο.

Και ενώ το σίριαλ συνεχίζεται το στοίχημα ποιος θα καρπωθεί την υλοποίηση του  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, πριν λίγες μέρες ανακοίνωνε ότι εντός του 2020 θα παρθεί απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου του Αεροδρομίου Χίου, καθώς υποβλήθηκαν στη Διαχειριστική Αρχή τα συμπληρωματικά στοιχεία του Τεχνικού Δελτίου του έργου.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα το μεγάλο στοίχημα της ολοκλήρωσης του έχει γύρει προς την μεριά του Χιώτη Υπουργού κ. Μηταράκη που θέλει να το φτάσει μέχρι τέλους και μάλιστα επί θητείας του πολύ νωρίτερα από το 2023, που είχε αρχικά εξαγγελθεί. Εφόσον υλοποιηθεί μέχρι τέλους άμεσα θα είναι μια σημαντική επιτυχία για τον κ. Μηταράκη.

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: