Με απασχολεί η παρουσία ξένων αγνώστων υπηκόων στη Χίο- Ιδιαζόντως απεχθής η στάση Στόλτενμπεργκ
Ο επίτιμος Επιτελάρχης του NRDC-GR, Στράτηγος ε.α. Χρήστος Δρίβας σχολίασε στην Chiosin.gr την παρουσία ξένων αγνώστων υπηκόων στη Χίο και την στάση του Γενικού γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέναντι στην Τουρκία: 

Οι μετανάστες είναι πρόβλημα της Ευρώπης. Με απασχολεί η παρουσία ξένων αγνώστων υπηκόων στη Χίο. Πολλοί από αυτούς από ότι φαίνεται είναι τζιχαντιστές και αποδείχτηκε στην συνέχεια, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα ή στην Ευρώπη με τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και πέρασαν από τα νησιά του Αιγαίου. Ο ακριβής τους αριθμός κρύβεται.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία είναι πολύ σημαντική χώρα για το ΝΑΤΟ. Ο Στόλτενμπεργκ στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro αξιολόγησε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος είπε ότι πραγματοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ. Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι ζωτικής σημασίας σχετικά με τα θέματα ασφαλείας. Το ΝΑΤΟ απέδειξε ότι προστατεύει καθημερινά περίπου ένα δισεκατομμύρια ανθρώπους και συμβάλλει εδώ και δεκάδες χρόνια στην άμυνα.

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε αναφορά και στην επιχείρηση Πηγή Ειρήνης λέγοντας ότι η Τουρκία επέτρεψε τη χρήση των βάσεων σε συμμαχικές χώρες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως της ΝΤΑΕΣ.  Η Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είναι η μοναδική χώρα που συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ και φιλοξενεί 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία είναι βαρυσήμαντη χώρα για το ΝΑΤΟ με τη γεωστρατηγική της θέση.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι αντίπαλος της ΕΕ και ανέφερε ότι η Νορβηγία, Ισλανδία, Τουρκία, ΗΠΑ, Καναδάς και η Αγγλία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ ο Χρήστος Δρίβας σχολίασε: Η θέση του δυσκολεύει στο ΝΑΤΟ. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο. Περίμενα να είναι ορθώς και κοφτός από την αρχή για την στάση του απέναντι στην Τουρκία . Θεωρώ την στάση του ιδιαζόντως απεχθής.

 Please follow and like us:
fb-share-icon