“Γκαζώνει” ο Χιώτης Υπουργός για το Αεροδρόμιο Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 31.128.951,19€ για την δημοπράτηση της επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Αεροδρόμιο Χίου 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δήλωσε σχετικά:

“Ένα όνειρο γενιών γίνεται πραγματικότητα! Το έργο της επέκτασης του διαδρόμου και της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου μας εντάχθηκε σήμερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη χρηματοδότηση. Μετά από ένα χρόνο συστηματικής προσπάθειας, ολοκληρώσαμε όλα τα βήματα. Πετύχαμε την έγκριση της  τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων, τη διενέργεια διαγωνισμών και την υπογραφή συμβάσεων με τεχνικούς συμβούλους. Είδαμε  να πραγματοποιούνται επιτόπιες μελέτες.

Λάβαμε  την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Φθάσαμε στο τελικό βήμα, την προκήρυξη του έργου μέσα  στις επόμενες εβδομάδες, ώστε να δούμε την υλοποίηση, να δούμε το εργοτάξιο μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης το διάστημα αυτό εγκρίθηκε η αύξηση της πίστωσης  για την ολοκλήρωση του έργου της οδού Χρήστου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μετατόπιση της παραλιακής οδού.

Ομοίως προχωράμε όλα τα έργα που συζητούσαμε μαζί προεκλογικά. Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, πετύχαμε την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που εκκρεμούσε από το 2015, την παραλαβή της εργολαβίας από τον έκπτωτο εργολάβο. Ρυθμίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,εξασφαλίσθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού και δημοπρατήθηκε το έργο, υπάρχει ανάδοχος.

Αναφορικά με το κτίριο που στεγάζεται το Πρωτοδικείο Χίου, εγκρίθηκε η μελέτη επισκευής, εκδόθηκε η άδεια μικρής κλίμακας και   δημοπρατήθηκε και αυτό το έργο.

Κόρης Γεφύρι, ξεκίνησαν οι εργασίες για τον έλεγχο του φράγματος από την  ερευνητική ομάδα, τον Φεβρουάριο θα έχουμε πλέον ολοκληρώσει και αυτή την διαδικασία.

Φίλες και Φίλοι, αφήνουμε πίσω 5 χρόνια μιζέριας, 5 χρόνια στασιμότητας, 5 χρόνια μεταναστευτικής κρίσης. Και με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και σχέδιο προχωράμε τα μεγάλα έργα. Για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας. Προχωράμε μαζί!”.

 Please follow and like us:
fb-share-icon