Ομολόγησε: Τους σκοτώσαμε, πυροβολώντας τους
«Τους σκοτώσαμε, πυροβολώντας τους». Η ομολογία του 27χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα.

Ο Σύρος τζιχαντιστής, μέλος του ISIS, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη δομή φιλοξενία του Ελαιώνα, όπου και διέμενε, ομολόγησε τα εγκλήματά του, τα οποία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο.

«… Ναι, εγώ είμαι αυτός που μου δείχνετε στο βίντεο, που χτυπάω και κλοτσάω αιχμαλώτους. Είναι από χωριό της Συρίας όταν είχαμε εισβάλει το 2014, που τους συγκεντρώσαμε σε ένα σημείο και αφού τους δέσαμε, αμέσως μετά, τέσσερις από αυτούς που βλέπετε τους σκοτώσαμε, πυροβολώντας τους».

«Δεν έχει καμία σημασία και δεν ξέρω τι έγινε με τους υπόλοιπους αιχμαλώτους. Πιστεύω θα είχαν την ίδια κατάληξη με τους άλλους τέσσερις που σκότωσαν αυτοί που βλέπετε στο βίντεο να κρατούν τα όπλα. Εγώ έμεινα και πολεμούσα μέχρι το 2018 και μετά πήρα την οικογένειά μου και φύγαμε για την Ελλάδα», προσέθεσε.

Η Αρχές παρακολουθούσαν επί πολύ καιρό τον 27χρονο τζιχαντιστή, ο οποίος είχε παρουσιάσει ένα άλλο προφίλ, αυτό του διωγμένου από τη χώρα του. Πλέον, οι έρευνες στρέφονται σε τυχόν επαφές του στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η σύζυγός του δήλωσε άγνοια για τα εγκλήματά του.

Τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή, ώστε ν’ απολογηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και κατά συρροή δολοφονίες.

 

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: