Προκαλούν οι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο – Νέο επεισόδιο με το Λιμενικό

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Θράσος που ξεφεύγει από τα όρια επιδεικνύουν επί καθημερινής βάσης οι Τούρκοι ψαράδες οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μάλιστα τις περισσότερες φορές παρενοχλούν τους Έλληνες αλιείς

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο που αποδεικνύει περίτρανα την στάση των Τούρκων έλαβε χώρα σήμερα ανάμεσα στην ελληνική ακτοφυλακή και σε ένα Τούρκο αρά ο οποίος εισήλθε στην ελληνική θάλασσα ανοικτά της Ίμβρου.

«Ποιος είσαι εσύ! Έλα, αν σου βαστάει. Καλέσαμε το λιμενικό και σε λίγο θα έρθουν και θα το βάλετε στα πόδια. Είστε προδότες. Έλα να επέμβεις. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Δεν φοβάμαι κανέναν, αυτά είναι διεθνή ύδατα. Μη μου λες τίποτα» είπε συγκεκριμένα ο Τουρκος ψαράς απευθυνόμενος στην ελληνική ακτοφυλακή, μάλιστα ο ίδιος είπε ότι καταγράφει και το περιστατικό εκτοξεύοντας νέες απειλές.

Συνεχείς παρενοχλήσεις από Τούρκους ψαράδες και της ακτοφυλακής τους στο Αιγαίο

 

Έντονες έχουν ξεκινήσει να είναι και πάλι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο τόσο από μεριάς των ψαράδων που εισέρχονται παρανόμως στα ελληνικά ύδατα όσο και από την ακτοφυλακή τους που πολλές φορές του συνοδεύει ή παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες που βρίσκονται νόμιμα στην περιοχή τους.

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που συνέβη τον Ιανουάριο όπου υπήρξε ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

Η τουρκική ακτοφυλακή που βρισκόταν στην περιοχή παρενόχλησε έξι ελληνικά ψαροκάικα και ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που επιδίωκαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια.

Το πρόβλημα με τους Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο έχει καταστεί τόσο σοβαρό που Έλληνες αλιείς διαμαρτύρονται σχεδόν καθημερινά, αφού έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, ενώ πολλές φορές μετρούν ζημιές και φθορές στον εξοπλισμό τους αλλά και στα σκάφη τους.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

 Please follow and like us:
fb-share-icon