Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα- Mικρά παιδιά σε βέβαιο πνιγμό

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα
Στο ίδιο σημείο κοντά στην περιοχή των Νενήτων Χίου έχουν βγει επανειλημμένως βάρκες μεταναστών, μέχρι στιγμής επιτυχώς. Από τις τουρκικές ακτές τον έλεγχο των αναχωρήσεων, τον έχει η ΜΚΟ που έχει κατηγορηθεί πολλάκις ότι συμβάλει στην διακίνηση με την παρότρυνση του Τουρκικού κράτους.
Στις ελληνικές ακτές της Χίου υπήρχαν οι πρόθυμοι που ειδοποιούσαν για να πιστοποιηθεί η άφιξη. Συνοδευόταν συνήθως από πληροφορίες των επιβαινόντων μεταναστών  για το φύλλο, την  ηλικία, την ενότητα μέχρι και το  ονοματεπώνυμο. Ούτε οι τουριστικοί ατζέντηδες δεν θα λειτουργούσαν έτσι!
Κάποια στιγμή όμως θα γινόταν το μοιραίο ατύχημα όπως σήμερα.  Με ανέμους 6-7 μποφόρ έστειλαν τους μετανάστες ανάμεσά τους και μικρά παιδιά σε βέβαιο πνιγμό.
Οι ΜΚΟ , ο τρόπος που εργαλειοποεί η Τουρκία τους μετανάστες, η βιομηχανία της αλληλεγγύης και της κονόμας,  οι τερατώδεις σε μέγεθος και χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. Υπερδομές στα νησιά που έλκουν τις μεταναστευτικές ροές, οι αποτυχημένες ευρωπαϊκές πολιτικές του εγκλωβισμού των μεταναστών στην Ελλάδα  και τα ανύπαρκτα σημεία νόμιμων οδών (πχ πρεσβείες, τρίτες χώρες) προς την Ευρώπη δείχνουν ότι το πρόβλημα θα συνεχίζεται και θα διογκώνεται.
 Ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί που συντηρούν αυτό το θανάσιμο πέρασμα αν αξίζει να χάνονται με τέτοιο τρόπο οι ανθρώπινες ζωές.
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

 Please follow and like us:
fb-share-icon