ΕΚΑΒ Χίου: Με ψεύδη και συκοφαντίες θολώνουν τα νερά

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
      Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου (09-08-2022) σχετικά με το ΕΚΑΒ επιδιώκει αφενός να θολώσει τα νερά με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφετέρου να υποβαθμίσει εν μέρει το σοβαρότατο πρόβλημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Χίου.

  Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνεται σε αριθμούς που είναι αμείλικτοι:

1. Στο ΕΚΑΒ Χίου τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετούν 14 ενεργοί διασώστες.
2. Μας οφείλονται συνολικά 1419 ημέρες ρεπό και άδειες, τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει διότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξυπηρέτηση των τρέχοντων αναγκών των κατοίκων του νησιού μας και η διατήρηση της ασφάλειας τους στο μέτρο του εφικτού δεδομένων των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Τομέας.
3. Ψευδής και πλήρως συκοφαντική αποτελεί και η δήλωση στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου ότι επτά διασώστες δεν υπηρετούν ως οφείλουν. Η πραγματικότητα είναι ότιένας εργαζόμενος τελεί σε άδεια συνταξιοδότησης, ένας εργαζόμενος έχει μερική απαλλαγή ένεκα σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί και ακόμη ένας εργαζόμενος τελεί νομίμως σε άδεια ανατροφής τέκνου.
4. Οι υφιστάμενες ανάγκες του ΕΚΑΒ Χίου απαιτούν την πρόσληψη τουλάχιστον 11 μόνιμων διασωστών προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια όλο το 24ωρο με δύο ασθενοφόρα.

    Οι εργαζόμενοι επιχειρούμε πάνω από τις δυνάμεις μας με άκρατο επαγγελματισμό, αυτοθυσία και αυταπάρνηση έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κάποιους να μετατρέψουν το σοβαρότατοπρόβλημα της ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της Χίου σε ένα κομματικό παιχνίδι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΚΑΒ Χίου 

   Ο Πρόεδρος                                                              Η. Γεν. Γραμματέας

Φ. Χατζησταμάτης                                                                 Λ. Σαλαώρα

Ανακοινωση ΔΕΕΠ Χίου :

Αφού πλέον η Χίος αντιμετώπισε με επιτυχία το μεταναστευτικό, αυτό φαίνεται κάθε μέρα στη πόλη και στα χωριά, αφού όλα τα μεγάλα έργα προχωράνε, αυτό φαίνεται στα εργοτάξια, αφού η Χίος εξασφάλισε το νησιωτικό ΦΠΑ, αυτό φαίνεται στην τσέπη μας, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του μονοθεματικά στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο λοιπόν, αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, καθώς υπερδιπλασίασε τα ενεργά κρεβάτια ΜΕΘ από 3 σε 7, δημιουργώντας ειδική πτέρυγα για Covid. Λειτούργησε επίσης 29 κλίνες, για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID. Αύξησε δε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κατά περίπου 44 άτομα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη ανακοινώθηκαν προσλήψεις 5 ιατρών και αναμένονται άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ως προς το ΕΚΑΒ, θέμα έχει προκύψει καθώς 7 διασώστες έχουν τεθεί, για διάφορους λόγους εκτός απογευματινών και βραδινών υπηρεσιών.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2019 οι μονές βάρδιες ήταν: α) 9 για τον μήνα Ιανουάριο β) 13 για τον μήνα Φεβρουάριο γ) 20 για τον μήνα Μάρτιο δ) 4 για τον μήνα Απρίλιο ε) 20 για τον μήνα Μάιο και στ) 29 για τον μήνα Ιούνιο. Όπως φαίνεται κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη!

Η Κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις, ήδη οδηγός έχει αναλάβει εργασία στη Βολισσό καθώς και 3 πιστοποιημένοι διασώστες,απόφοιτοι της σχολής ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου για να εξυπηρετήσουμε, μαζί με ιδιωτικό ασθενοφόρο που διατέθηκε προσωρινά από δωρεές, τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις χρόνιες εξετάσεις, την στήριξη των νεφροπαθών.

Ήδη 23 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί με τα επιπλέον μέσα, αποσυμφορώντας το ΕΚΑΒ για επείγοντα περιστατικά.

Μόνιμες και επικουρικές προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έχουν συμφωνηθεί και αναμένονται άμεσα σχετικές προκηρύξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο στους Χιώτες, η πραγματικότητα όμως είναι ότι το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του.Please follow and like us:
fb-share-icon