ΕΚΑΒ Χίου : Είναι ΝΤΡΟΠΗ η ακριτική Χίος να ζει με ένα ασθενοφόρο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου στο οποίο ανήκουν οι εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Χίου,  δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του σε κάθε συνάδελφο μας και όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές όλων μας, αλλά και τις ζωές των παιδιών μας!

Αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ Χίου υπάρχει μόλις 1 (!!!) ασθενοφόρο, κυρίως κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια. Τι θα συμβεί όμως αν την ίδια χρονική στιγμή προκύψει ανάγκη για περισσότερα από ένα περιστατικά; Είναι αυτονόητο, ότι θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί μόνο το ένα και έτσι οι ζωές των συμπολιτών μας θα κινδυνεύσουν, επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί μέχρι και σήμερα στις απαιτούμενες προσλήψεις για την κάλυψη των διαπιστωμένων κενών θέσεων διασωστών στο ΕΚΑΒ Χίου.

Καθημερινά αντιμετωπίζονται ανυπέρβλητες δυσκολίες από το υπάρχον προσωπικό, που παλεύει κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών συμπολιτών μας, πολλοί από τους οποίους χρειάζονται μεταφορά με ασθενοφόρο σε τακτική βάση, π.χ. νεφροπαθείς, αλλά και ασθενείς με κατάγματα ή ανήμποροι ηλικιωμένοι, καθώς επίσης και εκείνοι οι συνάνθρωποι μας  που χρήζουν διακομιδής με αεροπλάνο ή πλοίο.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα περιστατικά Covid που χρήζουν μεταφοράς, καθώς η διαδικασία αυτή για λόγους ασφαλείας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη, καθώς επίσης και την καθημερινή κίνηση των ασθενοφόρων,  λόγω π.χ. εξιτηρίων ή περιστατικών στις δομές προσφύγων (ΒΙΑΛ).

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και όταν όλοι οι υπάλληλοι είναι στην υπηρεσία και δεν βρίσκονται σε άδεια, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες 2 ασθενοφόρων!!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ σε ένα ακριτικό νησί όπως είναι η Χίος, να μην νιώθουμε ασφαλείς, επειδή η Κυβέρνηση αδρανεί.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ ολόκληρος ο νομός μας να βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή η Κυβέρνηση αδιαφορεί και κλείνει τα αυτιά της στις φωνές αγανάκτησης για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

Είναι Εθνικά απαράδεκτο ένα ακριτικό νησί όπως η Χίος, να εγκαταλείπεται  στην τύχη του και  οι κυβερνώντες να ασχολούνται μόνο όταν εκδηλώνονται στις ακτές της ναυάγια με  γυναικόπαιδα ή απειλείται η εθνική κυριαρχία.

Τι κίνητρα δίνονται στους ακρίτες μας να παραμείνουν στις εστίες τους; Και αν δεν ξεκινάμε από τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας για να νιώθουν ασφαλείς, τότε από πού;

Εμείς, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου έχουμε αγανακτήσει και έχουμε φτάσει στα όρια μας. Ο κίνδυνος να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι τεράστιος πλέον και αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση του μοιραίου περιστατικού;

Για τους λόγους αυτούς

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες τις και να καλύψει όσες θέσεις διασωστών ΕΚΑΒ απαιτούνται ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Υπουργό Μετανάστευσης αλλά και τον Βουλευτή του νομού μας κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη να λάβουν θέση, και

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΑΜΕΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ

ΑΜΕΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥ ΠΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ Π.Ι. ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Απαιτούμε να εφαρμοστεί η αρχή της ισονομίας με τους λοιπούς συμπατριώτες μας και να ενισχυθεί στο νησί το αίσθημα ασφάλειας για την υγεία και τις ζωές όλων μας!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. EKAB Ρόδου 

   Ο Πρόεδρος                                                              Η. Γεν. Γραμματέας

Φ. Χατζησταμάτης                                                                 Λ. ΣαλαώραPlease follow and like us:
fb-share-icon