Τα 200 χρόνια από τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς στην αφύπνιση του έθνους

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
1821-2021:Τα 200 χρόνια από τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς στην αφύπνιση του έθνους και την έναρξη της Επανάστασης 

τιμά η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ)

Η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιήσει επετειακή εκδήλωση στις  15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Ο στόχος της εκδήλωσής μας είναι διπλός. Από τη μία, να τιμηθούν οι Έλληνες της Διασποράς που συνέβαλαν στη μεταφορά των ιδεών του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στην Ελλάδα, στην αφύπνιση του έθνους και την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Από την άλλη, να γιορτάσουμε μία σημαντική επέτειο για την ΕΑΕΤΕ, που έχει ήδη συμπληρώσει οκτώ (8) δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίασης και δράσεων από την ίδρυσή της», αναφέρει, με αφορμή την εκδήλωση η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Ρούλα Σκουρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν δύο εξαίρετοι Έλληνες επιστήμονες που τιμούν τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο: ο κορυφαίος Αστροφυσικός και Ακαδημαϊκός, κ. Δημήτρης Νανόπουλος, και ο διακεκριμένος Γενετιστής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κ. Στυλιανός Αντωναράκης. Και οι δύο κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού έχουν αφήσει ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα στην επιστημονική κοινότητα.

Επίσης, θα τιμηθεί εκ μέρους των Ελλήνων ανταποκριτών του εξωτερικού, που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της διάχυσης των σημαντικών ειδήσεων της χώρας μας παγκοσμίως και της προβολής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο ανταποκριτής του ANT1 & REAL FM στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής για τη χορηγική στήριξη της εκδήλωσης.

Σημείωση: Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, η εκδήλωση γίνεται σε ανοικτό χώρο, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους τους παρισταμένους, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες, θα παραστούν μόνο άτομα που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/09/dipli-epeteiaki-ekdilosi-tis-enosis-antapokriton-ellinikou-typou-exoterikou-eaete-stis-15-septembriou-2021.html#ixzz76McHM6Df

 Please follow and like us:
fb-share-icon