Τι απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος στο μέλος του που δεν θα κάνει το εμβόλιο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Με αφορμή προσωπική άποψη που εξέφρασε δημόσια μέλος μας, ότι «κανείς δεν γνωρίζει τις μεσο-μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων, ούτε καν οι κατασκευάστριες εταιρίες» ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τον CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) “ οι σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας είναι εξαιρετικά απίθανες μετά από οποιοδήποτε εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού COVID-19. Η παρακολούθηση των εμβολίων έχει δείξει ιστορικά ότι οι παρενέργειες γενικά συμβαίνουν εντός έξι εβδομάδων από τη λήψη μιας δόσης εμβολίου. Για το λόγο αυτό, ο FDA απαίτησε κάθε ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 να μελετηθεί για τουλάχιστον δύο μήνες (οκτώ εβδομάδες) μετά την τελική δόση. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει εμβόλια COVID-19 και δεν έχουν εντοπιστεί μακροπρόθεσμες παρενέργειες.”

Οι κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 εκδίδονται από έγκριτους επιστημονικούς οργανισμούς (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ECDC, CDC κλπ) υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό διεθνών ανεξάρτητων μελετών και εφαρμόζονται κατά κοινό τρόπο παγκοσμίως.

Κατά συνέπεια μεμονωμένες προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν στηρίζονται σε οδηγίες έγκριτων διεθνών υγειονομικών οργανισμών, ούτε σε συμπεράσματα ερευνών που δημοσιεύονται σε ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους είναι επιστημονικά αβάσιμες, προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ:

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου ΧίουPlease follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: