Του έταξε…. επίδομα εμβολιασμού και του άρπαξε 19.000 ευρώ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Θύμα απάτης έπεσε ένας 54χρονος στην Κατερίνη. Επιτήδειος του έταξε ότι θα του εξασφαλίσει επίδομα εμβολιασμού και του άρπαξε  19.000 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, άγνωστος του τηλεφώνησε το προηγούμενο διάστημα και με πρόσχημα τη χορήγηση επιδόματος εμβολιασμού, απέσπασε τον αριθμό και το pin της τραπεζικής του κάρτας, «ξαφρίζοντας» στη συνέχεια τον τραπεζικό του λογαριασμό.

 

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες στη Λάρισα. Επιτήδειος ζήτησε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας 27χρονου προκειμένου να του πιστώσει το ποσό των 150 ευρώ ως… επίδομα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.  Ο 27χρονος μη έχοντας διαθέσιμα τα στοιχεία του, παρέπεμψε τον απατεώνα στη μητέρα του, η οποία πείστηκε και του παρέδωσε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας του γιου της. Αλλά και τα δικά της στοιχεία στη συνέχεια, καθώς ο απατεώνας προφασίστηκε αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Όταν αργότερα η 50χρονη έλεγξε τον λογαριασμό της μέσω e-banking διαπίστωσε πως από τον δικό της λογαριασμό μεταφέρθηκαν 183 ευρώ στον λογαριασμό του γιου της.

Την επομένη μέρα ωστόσο που και οι δύο πήγαν στην τράπεζα διαπίστωσαν ότι από τον λογαριασμό του γιου της μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τρίτου, το συνολικό ποσό των 2.485 ευρώ.

ΠΗΓΗ: indicator.gr

 Please follow and like us:
fb-share-icon