Αμετα-νό(τ)η-τος και επιχειρεί να μιλήσει για … ενότητα-Πόσο ακόμα θα περιμένουν οι Χιώτες;

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Με έκπληξη διαβάσαμε τον σχολιασμό από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφορικά με την σύσκεψη των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Για μία ακόμη φορά εμφανίζεται αμετανόητος ο κ. Νότης Μηταράκης. Ενώ οι Χιώτες ακόμα περιμένουν μια δημόσια συγγνώμη για τα επεισόδια του Φεβρουαρίου του 2020 με τον ξυλοδαρμό πολιτών, ακόμα περιμένουν την τιμωρία έστω ενός ΜΑΤατζή, ακόμα και μέχρι τώρα δεν είδαμε καμία ανακοίνωση συμπαράστασης για τις πρόσφατες κλήσεις σε απολογία του βουλευτή Χίου κ. Α. Μιχαηλίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Βρουλή, των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ. Στ. Καμπούρη, Ν. Νύκτα, κ. Π. Μπουρνιά καθώς και των υπολοίπων 20 Χιωτών αιρετών. Αντίθετα  επιχειρεί να μιλήσει για … ενότητα και ότι κάποιοι προκαλούν διχασμό. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δηλώνει την αντίθεση του στις προσεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 23 Φεβρουαρίου 2022 που αποφασίστηκε μετά από διάλογο ακριβώς δύο χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο και για μιά ακόμη φορά έρχεται σε αντίθεση με την βούληση του κόσμου.

Ακολουθεί το σχόλιο του:

“Η Κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεταναστευτική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, μειώνοντας δραστικά τις ροές και προχωρώντας σε γενναία αποσυμφόρηση των δομών. Όπως ακριβώς υποσχέθηκε στους νησιώτες.  

Ολοκληρώνει τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, όπως είχε τονίσει προεκλογικά, ως πολιτική επιλογή.   

Η Σάμος ήδη ξεπέρασε την κρίση. Δυστυχώς, κάποιοι διαιωνίζουν το πρόβλημα σε Λέσβο και Χίο, με εμφανή πλέον κίνητρα. Φάνηκε στις σημερινές τοποθετήσεις. Επιλέγουν το διχασμό, αν και γνωρίζουν καλά ότι το Μεταναστευτικό είναι μια κρίση που απαιτεί -προπάντων- ενότητα” 

Αλήθεια κ.. Μηταράκη τώρα μιλάτε για  γενναία αποσυμφόρηση ενώ πριν 2,5 χρόνια (11 Νοεμβρίου 2019)  μιλάγατε ότι η ΒΙΑΛ θα κλείσει. Πόσο ακόμα θα περιμένουν οι Χιώτες;Please follow and like us:
fb-share-icon