Οδοστρωτήρα για τα εργασιακά ετοιμάζουν
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου. Οδοστρωτήρα για τα εργασιακά ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω έξαρση της πανδημίας, αύξηση της ανεργίας, και γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, έχει αποφασίσει να ξεκινήσει το σχέδιο της για τα εργασιακά και να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα που οραματίζεται.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει απτόητη, ανάλγητη, και αποφασισμένη να προχωρήσει στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην επίθεση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει εργασιακό νομοσχέδιο με το οποίο κάνει κανόνα την ελαστική και φθηνή εργασία. Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει περικοπές στους μισθούς, κατάργηση του οκταώρου, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, αυξάνει το πλαφόν των νόμιμων υπερωριών και επιπλέον θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, χωρίς κανόνες, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης το εκτρωματικό αυτό νομοσχέδιο επιδιώκει να καταργήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, και να ακυρώσει κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να αποδιαρθρώσει όλο το εργατικό δίκαιο, θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σκλάβους με ελάχιστες απολαβές και χωρίς δικαιώματα. Υιοθετεί έναν αναχρονιστικό βαλκανικό Θατσερισμό με αποτέλεσμα να έχουμε έκρηξη της φτώχειας και της ανεργίας.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είμαστε απέναντι σε αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Θα δώσουμε αγώνα στη βουλή, στη κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, για να αποτρέψουμε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, και να υποστηρίξουμε τα αιτήματα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας.

Η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας, ο μόχθος και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και δεν θα επιτρέψει στη κυβέρνηση Μητσοτάκη ως οδοστρωτήρας να τα διαλύσει όλα αυτά.Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: