Ποιους τίμησε ο Δήμος στα πλαίσια της Ομηρικής ακαδημίας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου,ο Δήμος Χίου απέδωσε τιμητικούς επαίνους βραβευσεις στα πλαίσια της ομηρικής ακαδημίας στους:

1) PAUL PIETQUIN, καθηγητής των Πανεπιστημίων Unamur και Liege Βελγίου για τη μεγάλη επιστημονική, ερευνητική, συγγραφή και προσφορά του στα κλασικά γράμματα, στη γλώσσα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό.

2) MARCELA RISTIRTO, Ελληνίστρια και Ομηρίστρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αργεντινής. Με πολύτιμη προσφορά στο ομηρικά, κλασικά γράμματα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

3) SILVIA SUSANA RITA REYES, Ομηρίστρια και καθηγήτρια κλασικών σπουδών, με αρίστη ελληνομάθεια και προσφορά στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αργεντινής.

4) ΚΑΤΣΕΛΑΚΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, Δ/νση Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανεκτίμητη προσφορά της στα γράμματα και στον Πολιτισμό.

5) ΕΛΕΝΗ ΡΑΠΤΗ, Διευθύντρια στη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την πολύτιμη προσφορά της στον τομέα του πολιτισμού και των Γραμμάτων και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

6) ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ, καθηγητής του Τμήματος Επιστημών και Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Σκηνοθέτης, για την πολύτιμη συμβολή του στα γράμματα, στις θεατρικές σπουδές, στον πολιτισμό.

7) ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ, Φιλόλογος του Πανκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας, για την πολύτιμη προσφορά της στην κλασική παιδεία, στα γράμματα και στον πολιτισμό.

? ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ, καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών και της Κύπρου, για την πολύτιμη προσφορά του στα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: