Επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών η διαχείριση της αγοράς φαρμάκων

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές

  

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

 

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών η διαχείριση της αγοράς φαρμάκων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο μποναμάς τον οποίο επεφύλαξε για το νέο χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους πολίτες είναι οι τραγικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικές, πλέον, κατηγορίες φαρμάκων. Αντιπυρετικά, φάρμακα για τις αλλεργίες, αντιβιοτικά, εισπνεόμενα, ακόμη και θεραπείες για τον διαβήτη, λείπουν από την αγορά με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αδυνατούν να τα προμηθευτούν. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση, προσπαθώντας να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα φάρμακα τους πελάτες τους.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει, ως συνήθως, τον τροχονόμο, εξαγγέλλοντας δήθεν παρεμβάσεις, όπως συστάσεις για διάθεση γενοσήμων φαρμάκων, αγνοώντας ότι ελλείψεις υπάρχουν και σε αυτήν την κατηγορία, ή κάνοντας απαράδεκτες δηλώσεις ότι δήθεν οι γιατροί γράφουν πολλά φάρμακα, αγνοώντας επίσης ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν επιτρέπει την αναγραφή μεγαλύτερης ποσότητας από την αναγκαία.

Η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις μας για δραστικούς ελέγχους στην αγορά των φαρμάκων, όπως και ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων. Παραμένει προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Ανδρέας Μιχαηλίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, αναπλ. τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon