Απεβίωσε η Χιώτισσα που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή


ΜΑΝΤΙΣΟΝ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 95 ετών, η ομογενής επιχειρηματίας Γκρέις Ρακιντζή – Γεωργανίδη (Grace Georganidis), στην περιοχή Ντέιβις της Καλιφόρνιας, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική παρακαταθήκη με την πολύπλευρη, σε προσφορά στον συνάνθρωπο, ζωή της.

 

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Madison.com, η Γεωργανίδη γεννήθηκε το 1925 στο Χαϊλαντόουν της Βαλτιμόρης και ήταν κόρη της Ελένης και του Μιχάλη Ρακιντζή, Ελλήνων μεταναστών από τη Χίο, που είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή.

 

Σε νεαρή ηλικία, η Γεωργανίδη προσέφερε τις υπηρεσίες της, ως νοσοκόμα, στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, αρχικά στο Σαν Ντιέγκο και κατόπιν στο Ναυτικό Νοσοκομείο στη Βηθεσδά της Καλιφόρνιας, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες του U.S.O. για την ψυχαγωγία των ενστόλων και των οικογενειών τους.

 

Σπούδασε δασκάλα με ειδικότητα στην λογοθεραπεία, ενώ, σε έναν άλλο κλάδο, αξιοποίησε τις ελληνικές συνταγές που γνώριζε από την μητέρα της.

Μάλιστα, τονίζεται ότι εργαζόταν μέχρι και τα 75 χρόνια, έχοντας, υπό τη διαχείριση ή την ιδιοκτησία της, διάφορες επιχειρήσεις.

 

Αφήνει πίσω της δυο κόρες, την Τζίνα (σύζυγο Μάικλ Κάρτερ) και την Ελέιν, όπως επίσης και τρία εγγόνια, τον Μάθιου, την Χριστίνα και τον Αντριου. Εν ζωή βρίσκεται ο αδελφός της, Ματθαίος Ρακιντζής, ενώ έχουν φύγει από την ζωή τα άλλα της αδέρφια, Μαρκέλλα και Θωμάς Ρακιντζής.

ΠΗΓΗ: ekirikas.gr
Please follow and like us:
fb-share-icon