ΔΑΚΕ:Με τέτοια αφίσα προσβάλλουν και υποτιμούν την νοημοσύνη και τις αξίες ζωής συναδέλφων εκπαιδευτικών


Η αφίσα της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας της ΕΛΜΕ Χίου προσκαλεί μόνο τους ψηφοφόρους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΣΥΡΙΖΑ) και προσβάλει τις αρχές και τις αξίες ζωής συναδέλφων εκπαιδευτικών μελών της επιστημονικής –συνδικαλιστικής Ένωσής μας

 

Συναδέλφισσες, -οι

Με την παρούσα ανακοίνωσή μας θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την ενόχλησή μας για το περιεχόμενο της αφίσας – πρόσκλησης στην ετήσια κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της ΕΛΜΕ Χίου, η οποία θα λάβει χώρα αύριο βράδυ σε καφετέρια στο λιμάνι της Χίου. Είμαστε η μόνη παράταξη, που αντέδρασε εγγράφως στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το σταλμένο από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου στα μέλη του ΔΣ για το περιεχόμενό της αφίσας (δεν συζητήθηκε σε ΔΣ). Οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ, η ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) και η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΚΚΕ) ακόμα να απαντήσουν!!!!!!! Σιωπηρά συναίνεσαν στο να κυκλοφορήσει στα σχολεία της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών μια αφίσα, που το περιεχόμενο της προσβάλει τις αρχές και τις αξίες ζωής συναδέλφων εκπαιδευτικών μελών της επιστημονικής μας Ένωσης (τέτοια πρέπει να είναι, κι όχι παράρτημα ενός πολιτικού κόμματος), όπως εκείνες της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας και της αριστείας. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι της βάζει στο ίδιο τσουβάλι μ’ εκείνες τις ‘’αξίες’’, που χρεοκόπησαν ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά την πατρίδα μας, ‘’άξιες’’ όπως της διαπλοκής και των κολλητών, οι οποίες υπηρετήθηκαν πιστά από μέλη όλων των κομμάτων του πολιτικού μας συστήματος και πρόδωσαν και ταλαιπωρούν (μνημόνια κλπ) εκείνα τα μέλη τους, που δεν τις ασπάστηκαν (γιατί ‘’όλοι μαζί δεν τα φάγαμε’’). Δεν μπορούμε, ακόμη, να καταλάβουμε, γιατί πέρσι, που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα, η αφίσα δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο. Επιπλέον, αδυνατούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ιδεοληψίας, που διακατέχει τα μέλη της Ενωτικής στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, μιας και έχουν βάλει στην αφίσα ένα μπαλάκι της Νέας Δημοκρατίας, κι όχι κι άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κ.ά.). Δεν καταλαβαίνουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο προσβάλλουν τους συναδέλφους μας εκείνους, μέλη της ΕΛΜΕ Χίου, που ψηφίζουν  την Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές; Δεν καταλαβαίνουν ότι προσβάλλουν και υποτιμούν την νοημοσύνη όλων των εκπαιδευτικών μελών της Ένωσής μας;

 
Επίσης, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της αφίσας διχάζει τον κλάδο, εφόσον, ουσιαστικά προσκαλεί μόνο τους ψηφοφόρους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΣΥΡΙΖΑ) στην εκδήλωση, ναρκοθετεί την τόσο απαραίτητη ενότητα του κλάδου, σε χρόνια μάλιστα δύσκολα για το δημόσιο σχολείο, το οποίο βάλλεται από παντού. Η ΕΛΜΕ Χίου, κατά την γνώμη μας, απαιτείται να είναι μια επιστημονική – συνδικαλιστική ένωση, που θα στηρίζει και θα σέβεται όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη της, που θα προστρέχουν σ’ εκείνην, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και δεν θα πρέπει να έχει κομματική ταυτότητα. Θα πρέπει καθημερινά να σφυρηλατεί την ενότητα του κλάδου και να προσπαθεί να αμβλύνει τις όποιες πολιτικές κλπ διαφορές των μελών της, ούτως ώστε εκείνα απερίσπαστα να ασκούν καθημερινά το εκπαιδευτικό μας λειτούργημα προς όφελος των μαθητών-τριων μας.

Ακόμη, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κλάδο για το ότι, και πάλι καλά, που έγινε και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, μιας και η αρχική εισήγηση της παράταξης της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ ήταν να μην κοπεί αγιοβασιλόπιτα και να μην πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εδώ και χρόνια χορός της ΕΛΜΕ Χίου, αλλά τα χρήματα, που θα ξόδευε η ΕΛΜΕ Χίου για την εκδήλωση, να δοθούν στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Κλείνοντας, ελπίζουμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα κάποιοι θα καταλάβουν το σφάλμα τους και δεν θα επαναλάβουν και του χρόνου τις εφετινές προσβλητικού της καθηγητικής ιδιότητας και διχαστικού χαρακτήρα πρακτικές τους, που μας εκθέτουν στα μάτια της κοινωνίας, των μαθητών-τριων μας και των γονέων τους.

 

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ &

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ

.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon