Δύο-δύο στο αυτόφωρο για πυρκαγιές σε Πυργί & Ολύμπους
Στις 04-11-2020 ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και μεταξύ 12:00 και 12:35 προκλήθηκαν δύο (2) αγροτικές πυρκαγιές εξαιτίας καύσης κλαδιών και χόρτων σε αγροτεμάχια. Συγκεκριμένα ενώ η Π.Υ Χίου κατευθυνόταν στην τ.κ Ολύμποι για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 12:06 και ήδη επιχειρούσε το Π.Κ Αρμολίων, εντοπίστηκε νέα πυρκαγιά στις 12:33 στον Κάμπο Πυργίου στην θέση Μάναγρος, η οποία εξελισσόταν επικίνδυνα. Έγινε άμεση επέμβαση πριν λάβει μεγάλη έκταση και μεταδοθεί στις γύρω δασικές εκτάσεις. Έκαψε δεκαέξι (16) περίπου στρέμματα, αγροτεμάχια με μαστιχόδεντρα και ελαιόδεντρα.

      Η πρώτη πυρκαγιά ήταν πλησίον και Ν-ΝΔ του χωριού Ολύμποι σε χέρσα αγροτεμάχια και σε αμπέλια, όπου κάηκαν περίπου δεκατρία (13) στρέμματα. Οι φωτιές κατασβέστηκαν από δυνάμεις του Π.Κ Αρμολίων και της Π.Υ Χίου με τη συνδρομή των εθελοντικών ομάδων Ολύμπων, Μεστών και Πυργίου καθώς και το πυροσβεστικό όχημα Ε.Μ.Χ. με εθελοντή πυροσβέστη.
     Μετά από επαναλαμβανόμενα συμβάντα πυρκαγιών, σε συνδυασμό με το μικρό ύψος βροχόπτωσης του τελευταίου χρονικού διαστήματος και των επερχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών προτάθηκε και κρίνεται επιβεβλημένη η παράταση της αντιπυρικής περιόδου κατά τον μήνα Νοέμβριο, με συνέπεια την απαγόρευση των ελεγχόμενων καύσεων.
     Οι δράστες των πυρκαγιών συνελήφθησαν και θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου στις 05-11-2020 με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2000 και 9α/2005.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 Please follow and like us:
fb-share-icon