Έγινε πράξη η δωρεάν μεταφορά των Φοιτητών

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Έπειτα από χρόνιους αγώνες της Φοιτητικής μας Παράταξης, για την Δωρεάν μεταφορά των Φοιτητών , οι προτάσεις μας και οι στόχοι που θέσαμε έγιναν πράξη.
Με αφορμή την ανακοίνωση της Φοιτητικής Μέριμνας, σήμερα 13/09 συναντηθήκαμε στα γραφεία των ΚΤΕΛ για ακόμη μια φορά με τον πρόεδρο του ΔΣ Σταμάτη Κλούβα και συζητήσαμε για  την σύμβαση που συνήψε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου Α.Ε., με την οποία εξασφαλίστηκε η μεταφορά των φοιτητών/τριών άνευ κομίστρου (δωρεάν) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (από 12/09/2022-30/06/2023,  με συγκεκριμένα δρομολόγια από τις Φοιτητικές Κατοικίες Χίου  προς τις λοιπές κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου .
Τα δρομολόγια των λεωφορείων , από την ίδρυση των Φοιτητικών Κατοικιών μέχρι και σήμερα , ήταν ελλειπή για να εξασφαλιστεί η σίτιση , η εκπαίδευση και η κοινωνική ζωή των φοιτητών . Το 2016 για πρώτη φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου κατέθεσε πρόταση για την μηνιαία κάρτα μεταφοράς των 10€ με απεριόριστη χρήση , το 2019 επανήλθαμε με την κατάθεση δέσμης προτάσεων προς την Κοσμητεία της ΣΕΔ και τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΚΤΕΛ Χίου, το 2020 εκλέξαμε εκπρόσωπο φοιτητή  στο Περιφερειακό συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας και μαζί με τους Συλλόγους όπου η παράταξη μας ήταν αυτοδύναμη καταθέσαμε εκ νέου , εξελιγμένες προτάσεις προς την Κοσμητεία της ΣΕΔ , την Πρυτανισσα κ. Βιτσιλάκη , τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων την Φοιτητική Μέριμνα και το Περιφερειακό συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας. Τέλος την διετία 2021-2022 , κρίναμε ότι θα ήταν κρίσιμη χρονική περίοδος για την οριστική επίλυση του ζητήματος , με αποτέλεσμα να συλλέξουμε υπογραφές από τους φοιτητές των Φοιτητικών Κατοικιών , στην συνέχεια να  μιλήσουμε στα τοπικά Μέσα μαζικής ενημέρωσης  και φυσικά να αποστείλουμε τις απαραίτητες ώρες στις οποίες κρίναμε ότι υπήρχε έλλειψη μεταφοράς.
Οι προτάσεις μας διαχρονικά γίνονται πράξεις μέσα από τους καθημερινούς αγώνες μας. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεται η εμπιστοσύνη των φοιτητών και μένει μια παρακαταθήκη που θα αξιοποιηθεί από τις επόμενες γενιές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εκ του Γραφείου τύπου της
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon