Θα πέσει άπλετο φως στα νεανικά χρόνια του Αδ. Κοραή στο Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)

   Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Φως στα νεανικά χρόνια του Αδ. Κοραή

Ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΧΙΟΥ , η ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΙΟΥ ” ΚΟΡΑΗΣ” και οι εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ  προσκαλούν την Τετάρτη 15/9/2021 ώρα 19.00 στον αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ (είσοδος επί της Αμάντου) στην παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Μαντόγλου
“ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΠΑΘΩΝ – ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ”.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ιωάννης Κουγιούλης, φιλόλογος.
Ο Κωνσταντίνος Γανιάρης, θεολόγος και η Στέλλα Καγιάντα, εκπαιδευτικός θα διαβάσουν αποσπάσματα.
Μουσική υπόκρουση (κιθάρα) από την κα Στέλλα Καγιάντα.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι
Κωνσταντίνος Μερούσης, φιλόλογος, Πρόεδρος Ε.Σ. της Δ.Κ.Ι.Β. ΧΙΟΥ “ΚΟΡΑΗΣ”
Μαρία Βασιλακάκη-Ντούλου, Πρόεδρος ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ
Άννα Χαζίρη, Προισταμένη της Δ.Κ.Ι.Β. ΧΙΟΥ “ΚΟΡΑΗΣ”η οποία θα έχει και το συντονισμό της εκδήλωσης.
Για την εκδήλωση μίλησαν στην Πατρίδα Tv,που την ευχαριστούμε για την παραχώρηση των πλάνων η Άννα Χαζίρη, Προϊσταμένη της Δ.Κ.Ι.Β. ΧΙΟΥ “ΚΟΡΑΗΣ” , η συγγραφέας Αργυρώς Μαντόγλου και η Μαρία Βασιλακάκη-Ντούλου, Πρόεδρος ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΙΟΥ.

Η Αργυρώ Μαντόγλου είναι συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων, μιας συλλογής διηγημάτων και δύο ποιητικών συλλογών. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία. Άρθρα, κριτικές και θεωρητικά κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και τη διδασκαλία Λογοτεχνίας. Ανάμεσα σε άλλα μεγάλα ονόματα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας, έχει μεταφράσει έργα των Τζορτζ Έλιοτ, Βιρτζίνια Γουλφ, Χένρι Τζέιμς, Τζέιν Όστεν, Έμιλι Μπροντέ, Καζούο Ισιγκούρο, Χαρούκι Μουρακάμι (για τη μετάφραση του Κάφκα στην ακτή έλαβε το 2016 το βραβείο Αναγνωστών Public), ενώ πολλά από τα πεζά της έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες βραβείων του Διαβάζω, του Αναγνώστη και του Athens Prize for Literature. Διδάσκει δημιουργική γραφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία. Το Τρικυμίες Παθών είναι το δέκατο και πιο φιλόδοξο βιβλίο της, και επισφραγίζει την πολύχρονη πορεία της στα ελληνικά γράμματα.Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: