Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια για τον Γιώργο Καμίνη

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ακόμα μια επίσκεψη του βουλευτή επικράτειας στη Χίο. Μετά την παρουσία του στην κινητοποίηση της Πλατείας Βουνακίου είχε συνάντηση με μέλη του ΚΙΝΑΛ και τα εκλογικά σενάρια περί υποψηφιότητας του στη Χίο φουντώνουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΚΑΜΙΝΗ

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΙ ΧΙΟΣ ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

 

Στη Χίο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, για να συμμετάσχει στη μεγάλη απεργία και κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία υπερδομών φιλοξενίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε Χίο και Λέσβο.

 

Στη μεγάλη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε παράλληλα με αντίστοιχη μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετείχαν όλοι οι οικονομικοί, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς του νησιού αλλά και πάρα πολλοί απλοί πολίτες. Τον κ. Καμίνη συνόδευε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Αξιών» κ. Κώστας Τριαντάφυλλος και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στη Χίο κ. Μιχάλης Παρλαμάς.

 

Μετά το τέλος της διαδήλωσης, ο κ. Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου κατέστησαν σαφές στον κ. Μηταράκη πως δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή των νησιών τους σε τόπους εγκλωβισμού των μεταναστευτικών ροών που κατευθύνονται στην Ευρώπη. Όσο κι αν ο Υπουργός επιμένει να εμφανίζει τετελεσμένα, όσο κι αν προσπαθεί να εκφοβίσει τον τοπικό πληθυσμό με διώξεις σε αιρετούς και πολίτες για τη συμμετοχή σε ειρηνικές διαμαρτυρίες, οι Χιώτες και οι Λέσβιοι θα συνεχίσουν να του λένε όχι».

 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει από την αρχή ταχθεί υπέρ των αιτημάτων των δύο νησιών για δομές μικρές σε χωρητικότητα, με μόνη ευθύνη την καταγραφή και ταυτοποίηση των αιτούντων άσυλο.

 

Έχει παράλληλα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την άρνησή της να εμπλακεί ενεργά στη διαπραγμάτευση για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, που δεν καταργεί τους κανονισμούς του Δουβλίνου και εξαντλεί την «αλληλεγγύη» των χωρών του Ευρωπαϊκού Βορρά και των χωρών του Βίζεγκραντ σε οικονομικά ανταλλάγματα προς τις χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα.

 

Η επιμονή της κυβέρνησης να κατασκευάσει – πάση θυσία- υπερδομές φιλοξενίας στα νησιά – επιβεβαιώνει την εγκατάλειψη της πάγιας αυτής ελληνικής θέσης για ίση κατανομή της ευθύνης υποδοχής αιτούντων άσυλο μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ.Please follow and like us:
fb-share-icon