Γυρίσματα στη Χίο για το γεγονός του Φιλελληνισμού- COSMOTE HISTORY


Στη Χίο βρίσκεται μια ομάδα βραβευμένων κινηματογραφιστών από την Θεσσαλονίκη οι οποίοι, με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 (ιδρυτική πράξη του ελληνικού κράτους και μείζον γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας), έχουν αναλάβει την παραγωγή και δημιουργία μιας σειράς έξι ωριαίων ιστορικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «1821 – 2021, το φαινόμενο του Φιλελληνισμού» για το COSMOTE HISTORY.

Τους εντοπίσαμε στα γυρίσματα στην Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής την (3η μεγαλύτερη στην Ελλάδα)ενώ μέχρι αύριο θα βρεθούν σε ιστορικά σημεία της πόλης καθώς και σε χωριά της Χίου, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Μανδηλαρά.
Πρόκειται για μια σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ με ουσιαστική πρωτοτυπία καθώς εστιάζει στο φαινόμενο του Φιλελληνισμού, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει προσεγγίσει αναλυτικά η εγχώρια τηλεόραση. Πολύ περισσότερο όταν ο Φιλελληνισμός ως ιδεολογία και στάση ζωής σημάδεψε τους λαούς της Ευρώπης και της Αμερικής κατά τη δεύτερη δεκαετία του 19ου αιώνα, αλλά και την ίδια την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο αγώνας των Ελλήνων συγκίνησε εκατομμύρια φιλελεύθερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είδαν στην ελληνική υπόθεση το πάθος για την ελευθερία, την πίστη στις αξίες και τα ιδανικά κι έσπευσαν να συνδράμουν ποικιλοτρόπως τους Έλληνες.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon