ΓΕΚ: Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω 36 στον 1

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, στις 18:00 μμ, η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ) διοργανώνει συζήτηση με θέμα: “Από τους 36 ΦΔΠΠ στον Ενα. Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω”.

Η εκδήλωση, αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πετυχημένων εκδηλώσεων-συζητήσεων της ΓΕΚ με θέματα επικαιρότητας που απασχολούν όχι μόνο τη γεωτεχνική κοινότητα, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
Με τον ν. 4685/2020, προβλέφθηκε η κατάργηση των 36 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔ) της χώρας ως ανεξάρτητα ΝΠΙΔ και η συρρίκνωση και μετάβαση τους, ως Τμήματα της Δημόσιας Διοίκησης, σε ένα εποπτευόμενο από το ΥΠΕΝ συγκεντρωτικό ΝΠΙΔ, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά και τυπικά κατάργησε πρόσφατο νόμο του 2018 για τους ΦΔ, πριν προλάβει να εφαρμοστεί και να αξιολογηθεί.
Ο ν.4685/2020 προέβλεπε μεταβατικό στάδιο ένταξης των ΦΔ στον ΟΦΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της μετάβασης, η οποία τελικά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σταδιακά μόλις στο τρίμηνο που διανύουμε.
Το ερώτημα που τίθεται για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου αποκρυσταλλώνεται στον τίτλο της εκδήλωσης: Αποτελεί βήμα προς τα εμπρός η εφαρμογή του ή βήμα προς τα πίσω;
Το ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τη βοήθεια εκλεκτών προσκεκλημένων και όσων μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας!
Παρά την, κατά την ψήφιση του ν.4685/2020, αρνητική τοποθέτηση της ΓΕΚ, θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή σας η εκδήλωση δημιουργεί μια επιπλέον ευκαιρία εξαγωγής συμπερασμάτων και επικαιροποίησης της θέσης μας με την ανάλυση παλαιών και νέων δεδομένων, αλλά και μας προκαλεί να μην μένουμε άκαμπτοι και στατικοί.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη:

Για τη συμμετοχή σας πιέστε εδώ:

Γεωτεχνική Ενωτική ΚίνησηPlease follow and like us:
fb-share-icon