ΧΙΟΣ: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (BINTEO)

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Την πρωτοβουλία είχαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μικρασιατική καταγωγή, ο Γιάννης Καψής, ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο Γιάννης Χαραλάμπους, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση νόμου στις 12 Μαΐου 1997.
Την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, 100 χρόνια πριν, τιμούν με εκδηλώσεις  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου , Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Δήμος Χίου και «Φάρος Βρβασίου».

Το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Μικρασιατικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου . Εκεί θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη ομιλία από τον Εμμανουήλ Βαρβούνη, καθηγητή λαογραφίας και κοσμήτωρα της σχολής κλασσικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στο άγαλμα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα και θα γίνει ρίψη στεφάνου μνήμης στην είσοδο του λιμανιού.

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon