ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: Που να πάμε τα παιδιά μας – Μεγάλες ευθύνες ο Δήμος

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Τέρμα πια στον εμπαιγμό των γονιών, να ανοίξουν τώρα όλοι οι παιδικοί σταθμοί στη Χίο!

Ενώ η κυβέρνηση πανηγύρισε πως οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν 1η Σεπτεμβρίου, στη Χίο ακόμα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι γονείς να μην ξέρουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους την Δευτέρα6 Σεπτεμβρίου και να καλούνται να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος για την φύλαξη των παιδιών τους. Η δικαιολογία που από την Παρασκευή το πρωίπροβάλλεται, στους γονείς που εναγωνίως προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, είναι ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν τις λίστες με τα voucher στα χέρια τους. Έχει μεγάλες ευθύνες το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου και η ίδια η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση συνεχίζει να είναι εξοργιστική για τους γονείς που έχουν κάνει αίτηση με τροφεία, οι οποίοι ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα βρουν θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό. Και όληαυτή η ταλαιπωρία για να στοιβαχτούν τα παιδιά εν μέσω πανδημίας σε 25αρια τμήματα.

Απαιτούμε άμεσα από δήμο και κυβέρνηση

Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.
Άμεσα να ανοίξουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των παιδιών και εργαζόμενων
Να μειωθεί η αναλογία παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.
Τακτικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, ιχνηλάτηση για όλους, άμεση ιατρική αντιμετώπιση εφόσον υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όλα αυτά στην ευθύνη σχολιατρικής υπηρεσίας, διασυνδεδεμένης με το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.Please follow and like us:
fb-share-icon