Ουδέν γλυκύτερον της πατρίδος αλλά κάποιοι την κακοποιούσαν τόσο θλιβερά

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ουδέν γλυκύτερον της πατρίδος, είπε ο Δεσπότης σε άλλη μια τελετή ύψωσης της μεγάλης σημαίας, παρουσία όλων των τοπικών αρχόντων για τον εορτασμό των 110 χρόνων από την Απελευθέρωση του νησιού μας.

Δεν φαίνεται όμως η σύγχρονη κοινωνία μας κ οι άρχοντές της να κατανοούν και να νιώθουν τι σημαίνει πατρίδα. Αλλιώς δεν θα την κακοποιούσαν τόσο θλιβερά.
Ο υδροβιότοπος του Μαλαγκιωτη είναι προστατευόμενος από το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ ΑΑΠ 229/19.06.2012. Η κακοποίησή του συνεχίζεται. Οι καλαίσθητες ενημερωτικές πινακίδες που έφτιαξε με περισσή τέχνη και γούστο ο Λεωνίδας Μαδιανος κατά παραγγελία της Περιφερειακής Διοίκησης και κόστισαν 900€ βανδαλιστηκαν, πυροβολήθηκαν κ στο τέλος κόπηκαν με αλυσοπρίονο και αφέθηκαν εκεί ανάσκελα, να αποδεικνύουν την αγάπη μας για την γλυκειά πατρίδα.
Τα σημάδια από τις ροδες των οχημάτων πάνω στην παραλία στα όρια του υδροβιότοπου παραμένουν σταθερά εκεί να αναδεικνύουν τον σεβασμό μας προς την γλυκειά πατρίδα.
Η τοπική Κοινότητα, ο Δήμος Χίου, η Περιφέρεια, ο Φορέας Τουρισμού, η κοινωνία όλη δεν φαίνεται να νοιάζονται διόλου για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση. Ούτε κάνουν κάποια καμπάνια ενημέρωσης ώστε να καταλάβουν όλοι τη σημασία του υδροβιότοπου, ούτε ανέλαβαν πρωτοβουλία ώστε να συνετίσουν τους βάνδαλους, ούτε καν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον να συμμαζέψουν τουλάχιστον αυτή την ντροπή. Τα καλοκαίρια και έρχονται και πολλοί επισκέπτες και βλέπουν με τα μάτια τους πώς τιμούμε την γλυκειά πατρίδα μας.
Ντροπή. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να πει κανείς πια. Ντροπή και υποκρισία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon