Περιήγηση στο Ίδρυμα Γουλανδρή από το σπίτι 


Περιήγηση στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή από το σπίτι: 

ψηφιακές αναπαραγωγές έργων και φωνητικές ξεναγήσεις στο goulandris.gr

Σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζονται στο goulandris.gr και είναι προσβάσιμα για ελεύθερη ψηφιακή περιήγηση από το σπίτι. Ψηφιακές αναπαραγωγές 148 έργων, εικόνες λεπτομερειών και ηχητικές ξεναγήσεις σε δύο γλώσσες προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη οπτική των έργων τέχνης και ένα νέο σημείο επαφής με το Μουσείο.

Μέσα από την ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν έργα των Van Gogh, Picasso, El Greco, Monet, Rodin, Miró, Degas, Giacometti, Cézanne, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, να ανακαλύψουν λεπτομέρειες κρυμμένες στο πίσω μέρος των καμβάδων και να μάθουν περισσότερα για τη δημιουργία των έργων, την ιστορία τους, και τη ζωή των καλλιτεχνών.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών (1878-1881 περίπου) του Degas, που κλόνισε τα θεμέλια της γλυπτικής, ο Καθεδρικός Ναός της Ρουέν το πρωί (ροζ απόχρωση) (1894), ένας από τους πιο ολοκληρωμένους πίνακες της σειράς των Καθεδρικών του Monet, καθώς και το έργο Η συγκομιδή της ελιάς (Δεκέμβριος 1889) του Van Gogh, το οποίο ο καλλιτέχνης δημιούργησε κατά την περίοδο του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική κλινική του Σαιν-Ρεμύ-ντε-Προβάνς.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

———————————————————————————————————————

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα Πωλητήριο και ένα Εστιατόριο – Café, Βιβλιοθήκη τέχνης, Παιδικό Εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αμφιθέατρο.

—————————————————————————————————————–

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, ανακοινώνει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.
Vincent van Gogh
(1853-1890)
La cueillette des olives
Η συγκομιδή της ελιάς
Olive Picking
Δεκέμβριος 1889 | December 1889
Λάδι σε καμβά | Oil on canvas
73.5 × 92.5 cm

Paul Gauguin
(1848-1903)
Nature morte aux Pamplemousses
Νεκρή φύση με γκρέιπ φρουτ
Still Life with Grapefruits
1901 ή 1902 | 1901 or 1902
Λάδι σε καμβά | Oil on canvas
66 × 76.5 cm
Claude Monet
(1840-1926)
La cathédrale de Rouen le matin (dominante rose)
Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν το πρωί (ροζ απόχρωση)
1894
Λάδι σε καμβά | Oil on canvas
100,3 × 65,5 cm
Edgar Degas (1834 – 1917)
Petite danseuse de quatorze ans
Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών
1878-1881 περίπου
Μπρούντζος με καφέ πατίνα, τούλινη φούστα και σατέν κορδέλα σε ξύλινη βάση
Χύτευση A. A. Hébrard, Παρίσι, 1922 περίπου
96,5 × 47 × 35 cm

Φωτογραφίες: Χριστόφορος Δουλγέρης
Photographs: Christophoros Doulgeris

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: