Πειρατεία:Πήραν ομήρους – Καλά στην υγεία τους οι 5 Έλληνες ναυτικοί
Καλά στην υγεία τους είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο πλοίο των οποίων έγινε έφοδος πειρατών στην Νιγηρία. Πρόκειται για ένα εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων το οποίο έπλεε στην περιοχή.

Οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου Στέλιος Κ, το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με τους πειρατές για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των τριών απαχθέντων ναυτικών, κατά τις πληροφορίες του υπουργείου. Ως αυτό το στάδιο, η ενημέρωση που έχουν οι ελληνικές αρχές είναι πως και οι πέντε ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πως οι συγγενείς των απαχθέντων δεν έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των οικογενειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πειρατές: “η αγωνία των συγγενών των ναυτεργατών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της”, τονίζει η Πανελλήνια Ένωση.

Φωτο αρχειου

 Please follow and like us:
fb-share-icon