Ελπίδες για επανεκκίνηση πτήσεων από τα μέσα Ιουνίου


Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στη Βρετανία λόγω του Κορωνοϊού, αρκετές είναι οι αεροπορικές που έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου και ελπίζουν για επανεκκίνηση των προγραμμάτων τους από τα μέσα Ιουνίου.

 

Η TUI έχει ανακοινώσει, ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τις πτήσεις από τις 17 Ιουνίου. Ωστόσο, όλα τα πακέτα διακοπών της έχουν ακυρωθεί έως τις 14 Μαΐου, ενώ οι κρουαζιέρες της έχουν ακυρωθεί έως τις 31 Μαΐου.

 

Η Jet2, όπως αναφέραμε σε αποκλειστικότητα, δηλώνει ότι δε θα ξεκινήσει τα προγράμματα πτήσεων της έως τις 17 Ιουνίου και ότι εξετάζει συνεχώς την κατάσταση ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών.

 

Η Ryanair έχει καθηλώσει το 90% του στόλου της και συνεχίζει να πραγματοποιεί περιορισμένες πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Βρετανών και τη μεταφορά απαραίτητων προμηθειών. Ο CEO της, Michael O’Leary, αναφέρει ότι η επιστροφή του κανονικού προγράμματος πτήσεων δεν αναμένεται πριν τις 17 Ιουνίου.

 

 

Η κατάσταση για την EasyJet δεν είναι τόσο ξεκάθαρη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η επ’αόριστον καθήλωση του στόλου χωρίς να έχει δοθεί κάποια ημερομηνία επανεκκίνησης των πτήσεων. Ο δεύτερος λόγος έγκειται, στο ότι έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ του ιδρυτή της, Στέλιου Χατζηιωάννου, με τη διοίκηση σχετικά με την αγορά των αεροσκαφών Airbus, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 με κόστος 4.5 δισεκατ. λίρες για τη βρετανική αεροπορική.

ΠΗΓΗ medlabgr
Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: