Σοκάρει η μαρτυρία γονιού που έχασε το παιδί του – Έκοβε τις θεραπείες και έδινε … ματζούνια


Γιατρός «μαϊμού»: Σοκάρει η μαρτυρία γονιού που έχασε το παιδί του – Έκοβε τις θεραπείες και έδινε … ματζούνια
Οργισμένοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων του γιατρού «μαϊμού» ο οποίος έβγαζε χρήματα εξαπατώντας ανθρώπους που πίστευαν ότι μπορεί να τους θεραπεύσει από ανίατες ασθένειες. Σοκάρει η μαρτυρία γονιού που έχασε το παιδί του: «Τους έπειθε με ψέματα, έκοβε τις θεραπείες και έδινε δικές του».

 

 

Ο «γιατρός» που κυκλοφορούσε με το όνομα Νίκος Κοντός, φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων: ενός 76χρονου και δύο παιδιών 14 και 16 ετών από τις Σέρρες και την Κω αντίστοιχα. Συνολικά φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 45 άτομα.

 

Πατέρας θύματος «γιατρού»: Έλεγε ότι εργαζόταν στην κλινική που είχαν τον Σουμάχερ

Ο πατέρας ενός των εκ των δύο παιδιών, περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV πώς γνώρισαν τον 47χρονο, αλλά και όσα ψέμματα τους είπε, κάνοντας τους να πιστέψουν ότι μπορούσε να τους θεραπεύσει. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε αρχικά.

 

«Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» είπε ακόμη.

 

 

 

Στη συνέχεια, ο πατέρας του ενός θύματος υποστήριξε ότι ο ψευτογιατρός είπε πως έπρεπε να αλλάξει την θεραπεία.

 

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε μία θεραπεία, μας είπε ότι είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν», συνέχισε.

 

Ο «γιατρός» ψάρευε θύματα από μοναστήρια – Εξαπάτησε και γιατρούς

Οπως προκύπτει, ο εν λόγω κατηγορούμενος «ψάρευε» τα θύματά του από εκκλησίες και μοναστήρια. Εμφανιζόταν ως άνθρωπος της εκκλησίας και υποσχόταν θεραπεία με διάφορες «μεθόδους» σε . Οπως φαίνεται ήταν τόσο πειστικός που έπεισε ακόμη και γιατρούς πως είναι συνάδελφός τους. Ωστόσο, από ένα λάθος του, αποκαλύφθηκε η απάτη.

 

Το λάθος  που τον πρόδωσε

Η όλη απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός πήγε μαζί του για ένα χειρουργείο που είχε αναλάβει. Ο γιατρός που ήταν μαζί του στο χειρουργείο, πρόσεξε πως δεν ήξερε πως να αποστειρώσει τα χέρια του και αυτό φαίνεται πως του κίνησε υποψίες. Ο «γιατρός» που είχε δημιουργήσει μία καλοστημένη απάτη, έμενε σε ένα σπίτι «φρούριο» έχοντας βγάλει πολλά χρήματα εξαπατώντας τα θύματά του.

Είχε μάλιστα για συνεργό την σύζυγό του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

 

Ωστόσο όταν αποκαλύφθηκαν όλα, συνελήφθη και αφού πήρε προθεσμία, θα απολογηθεί στον ανακριτή την Δευτέρα.

 

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ φέρεται να κατηγορείται και για άλλες απάτες, μεταξύ των οποίων και εις βάρος ενός επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασε το ποσό των 55 εκατ. ευρώ…

ΠΗΓΗ :dikaiologitika.gr

Please follow and like us:
fb-share-icon