Ν. Μηταράκης: Έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Μηταράκης και Κουμουτσάκοςπραγματοποίησαν, σήμερα, από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Karl Nehammer, επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Αμέσως μετά ο κ. Νότης Μηταράκης τόνισε:

Η επίσκεψη του Karl Nehammer καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει και χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Σύνορα που φυλάει με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, με αποτέλεσμα οι ροές στα νησιά να είναι σχεδόν μηδενικές από τον Μάρτιο και μετά.
Καταδεικνύει την αλληλεγγύη της Ευρώπης στο γεγονός ότι τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σήκωσαν όλο το βάρος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Ένα γεγονός που θέλουμε να αποτελέσει άμεσα παρελθόν. Πλέον, με την προστασία των συνόρων, με την επιστροφή όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με την αποσυμφόρηση των νησιών, απαλύνουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Αυστρία για τη δωρεά της με σκοπό την υποστήριξη υγειονομικών μονάδων. Μια δωρεά που θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και για το νησί μας

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: