Καθολική αντίδραση των Χιωτών γιατρών- Στις καλένδες τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωέςΟ βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε χθες με το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους γιατρούς του νησιού, καθώς και τα ζητήματα υποστελέχωσης κρίσιμων μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νομού.

Επίσης, συζητήθηκε το κρίσιμο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και που οδηγεί στην αποθεμελίωση του ΕΣΥ. Τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασαν την καθολική αντίδραση των γιατρών σε κομβικές αλλαγές που επιδιώκει να επιφέρει το νομοσχέδιο στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Τονίστηκε, επίσης, από πλευράς τους το απαράδεκτο της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ να στελεχώσει και να λειτουργήσει κανονικές βάρδιες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Ο Α. Μιχαηλίδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε αυτονόητα για την προώθηση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Υγεία στη Χίο στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του. Παράλληλα, εξέφρασε τη ρητή και κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία εμμένει στην πριμοδότηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας και κωφεύει στο αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για πρόσθετη χρηματοδότηση και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα της Υγείας. Επεσήμανε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο παραπέμπονται στις καλένδες τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Ανδρέας Μιχαηλίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, αναπλ. τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon