24ΩΡO ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/22

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ – ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

 

Στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ  και της Ε.Ε. να επιλεγεί το  ακριτικό  νησί μας, ως ΦΥΛΑΚΗ των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, που οι  πολιτικές  των ιμπεριαλιστικών χωρών  εξαναγκάζουν σε βίαιες μετακινήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη.

Δεν μας σταμάτησαν  τα ΜΑΤ ! Δε θα μας σταματήσουν ούτε και οι διώξεις που τώρα ασκούν απέναντι σε πολίτες, αιρετούς, μέλη διοικήσεων σωματείων, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Ένα είναι το συμπέρασμα από τους αγώνες που δίνουμε εδώ και  δυο χρόνια:
Όταν  τα Σωματεία και  ο λαός το αποφασίσουν, έχουν μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους, κόντρα στους σχεδιασμούς των κυβερνώντων. Εκείνοι που επιχειρούν να μας σταματήσουν  με την τρομοκρατία είναι οι ίδιοι που αφήνουν την υγεία μας στο έλεος της πανδημίας, που μας μιλούν  για τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των λίγων που βρίσκονται μονίμως πάνω από τις ανάγκες των πολλών.

Ο συλλογικός και διεκδικητικός αγώνας είναι ο δικός μας μονόδρομος, για να αποκτήσουμε όλα εκείνα που έχουμε ανάγκη σήμερα και μας στερούν με την πολιτική τους.

Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος ώστε τα δεκάδες εκατομμύρια που δίνουν για να μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή της ΕΕ, να πάνε για την κάλυψη των δικών μας αναγκών, για δημόσια και δωρεάν Υγεία και πρόνοια.

Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας την ώρα που η πανδημία καλπάζει, την ώρα που αφήνουν συνειδητά- χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές- την Α/βάθμια και Β/βάθμια φροντίδα υγείας, όπως και το ΕΚΑΒ, χωρίς διασώστες  δίνοντας αέρα στα πανιά των ιδιωτικών κέντρων.

Ενάντια στην πολιτική τους  απαιτούμε και διεκδικούμε  εδώ και τώρα:

  • Καμιά δομή – φυλακή της ΕΕ πουθενά στο νησί, να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, προς τις χώρες του τελικού προορισμού τους. Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες τους εγκλωβίζουν. Η κυβέρνηση να απαιτήσει τη δημιουργία Επιτροπών  Ασύλου εντός της Τουρκίας με ευθύνη ΕΕ- ΟΗΕ.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίστηκαν ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στη Χίο και στην απόπειρα να αποβιβαστούν μηχανήματα για νέο κέντρο – φυλακή την ημέρα των Θεοφανείων καθώς και στη Λέσβο.

Ως εδώ με την εγκληματική εγκατάλειψη τη δημόσιας υγείας. Η υγεία του λαού δεν είναι κόστος!

 

Στον αγώνα αυτό  θα είμαστε  παρόντες, όλοι εμείς,  που ως λειτουργοί της Υγείας,  καταθέσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας για να στηρίξουμε τον τόπο την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, που καταθέτουμε καθημερινά ένα κομμάτι της ζωής μας, για να σταθεί όρθιος ο λαός μας  στην πανδημία του  Covid-19.  Είμαστε όλοι μαζί  ενάντια σ’ αυτούς που σχεδιάζουν, χωρίς εμάς για μας,  γιατί  υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών και  το δίκιο των κατοίκων του νησιού μας , να διεκδικούν τη ζωή, που τους αξίζει.

Εμείς τούτη την ώρα, δεν θα επιτρέψουμε , να γίνει ο τόπος μας γκρίζα ζώνη  της βαρβαρότητας για τους λαούς της περιοχής.

 

 

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

 

 Please follow and like us:
fb-share-icon