ΕΠΟΧΙ: Η απομύζηση των υδροφόρων οριζόντων με γεωτρήσεις- Αποτέλεσμα της πολιτικής υποκρισίας & της ανεπάρκειας

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές

  

Δώρο αδωρο χαρακτήρισε τις τελευταίες λιγοστές βροχές η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ κ ανακοίνωσε λήψη μέτρων διότι το νερό δεν θα μας φτάσει ούτε για να βγάλουμε τον χειμώνα, οπότε το καλοκαίρι θα μας βρει με άδειες τις δεξαμενές μας εξαρχής.
Το ζήτημα του νερού και το φυσικό φαινόμενο των βροχοπτώσεων μας ωθούν στο να βλέπουμε το νησί όπως ακριβώς και πραγματικά είναι, δηλαδή ως το κοινό μας σπίτι, το οποίο αν δεν φροντίσουμε κ δεν κοιτάξουμε όλοι μαζί με συνείδηση ευθύνης κοινωνικής, θα πέσει να μας πλακώσει.
Τα μέτρα που θα λάβει η δευαχ είναι λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιορισμός της κατανάλωσης, χρήση γεωτρήσεων κ χρήση αφαλατώσεων.
Ο περιορισμός της κατανάλωσης δυστυχώς έχει αποδειχθεί οτι δεν μπορεί να γίνει μόνο με εκκλήσεις προς την συνείδηση και την φιλοτιμία των πολιτών. Για να περιοριστεί η κατανάλωση πρέπει η ΔΕΥΑΝΧ να αναλάβει πρώτη τις ευθύνες της και να επανεξετάσει αμέσως όλες τις συνδέσεις που έχει ρουσφετολογικά και κατ’ εξαίρεση δώσει κατά καιρούς, οι οποίες συνδέσεις είναι σε όλη τη Χίο χιλιάδες και καταναλώνουν παράτυπα και παράνομα νερό ύδρευσης για άρδευση αλλά κ για άλλες χρήσεις, κ δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να περιορίσουν την κατανάλωση από μόνοι τους οι χρήστες του διότι αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία τους και η καλλιέργειά τους: ας κάνω εγώ τη δουλίτσα μου και ας μην έχει νερό ο άλλος. Για αυτό εξάλλου έχουν και τις συνδέσεις με τον τρόπο που τις έχουν, αφού αλλιώς δεν δικαιούνταν σύνδεση ύδρευσης οι ιδιοκτησίες τους. Με άλλα λόγια ο περιορισμός της κατανάλωσης είναι πολιτική απόφαση που πρέπει να πάρει η ΔΕΥΑΝΧ και να διακόψει άμεσα όλες αυτές τις χιλιάδες παράτυπες και παράνομες κατ’ εξαίρεση συνδέσεις που απομυζούν τους υδροφόρους ορίζοντες και που στερούν το νερό από νόμιμους χρήστες και συνεπείς πολίτες.
Διότι όσο υφίσταται αυτή η απαράδεκτη και ασύδοτη κατάσταση στο δίκτυο της ΔΕΥΑΝΧ και στην πολιτική της, που είναι προσανατολισμένη όχι στην προστασία του φυσικού πόρου αλλά στην κατασπατάλησή του με ρουσφετολογική εξυπηρέτηση ιδιωτών ψηφοφόρων οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία συνειδητότητα κοινωνικής ευθύνης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιοριστεί η κατανάλωση, οι δε εκκλήσεις της ΔΕΥΑΝΧ είναι υποκριτικές και δόλιες, αφού έχουν σκοπό και στόχο να μεταβιβάσουν τις ευθύνες του ΔΣ της στους νόμιμους και συνετούς πολίτες, αφήνοντας ταυτόχρονα τους ασύδοτους, παράνομους και ασυνείδητους στο απυρόβλητο, να λειτουργούν ως έχουν με τις δικές της ευλογίες.
Η απομυζηση των υδροφόρων οριζόντων με γεωτρήσεις που οδηγεί μαθηματικά στην ολοκληρωτική καταστροφή μας από την υφαλμύρωση είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της πολιτικής υποκρισίας και της ανεπάρκειας της ΔΕΥΑΝΧ.
Εν τέλει θα φτάσουμε στο σημείο να αφαλατώνουμε και το νερό των γεωτρήσεων, με ο τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα του νερού κ τις επιπτώσεις της στην καθημερινή διαβίωση των κατοίκων κ στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon