Έχουμε ένα Δυναμικό ΙΕΚ στη Χίο- Στα σκαριά Πειραματικού ΙΕΚ στη Λέσβο

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Τη Χίο και τις Οινούσσες επισκέφθηκε ο ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. Ο κ. Βούτσινος τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψης του είναι να καταγραφούν προβλήματα που υπάρχουν στην επαγγελματική κατάρτιση και να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο νέο  ειδικοτήτων στο Δημόσιο ΙΕΚ. Κάποιες είναι από τότε από τότε που ξεκίνησαν και είμαστε σε αναζήτηση νέων που να μην υπάρχει κορεσμός αλλά και απορρόφηση των καταρτιζομένων, τόνισε. Δεσμεύτηκε ότι και έστω μαθητής να υπάρχει πραγματικά και όχι εικονικά ενδιαφερόμενος το αντίστοιχο τμήμα θα ολοκληρωθεί σε περιοχές όπως της Χίου. Αναφορικά με το ζήτημα που υπάρχει και υποχρεώνει τους  απόφοιτοι του Δημόσιου ΙΕΚ  για να λάβουν  πιστοποίηση ταξιδεύοντος στην Λέσβο, ο γ.γ τόνισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει και στη Χίο αντίστοιχο κέντρο. Επίσης δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση και ενίσχυση του Οικοτροφείου των Οινουσσών προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

 

Ακολούθως επισκέφθηκε το Δ.ΙΕΚ Χίου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Βούτσινο τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Σουλιώτης καθώς και η Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Κωνσταντίνα Πισλή.

Ο κ. Βούτσινος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε ένα Δυναμικό ΙΕΚ στη Χίο» και δήλωσε ότι «η Χίος συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να γίνουν αντικείμενο αξιοποίησης».

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Χίου κ. Ευελίνα Αθανασοπούλου είχε τη χαρά να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ξεναγήσει στους χώρους του Δ.ΙΕΚ και να τους εκθέσει τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι πέντε Νέες ειδικότητες που έχουν προστεθεί στο φετινό Παράλληλο Μηχανογραφικό  μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, η αύξηση του προϋπολογισμού για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, η δημιουργία νέων πιλοτικών πειραματικών ειδικοτήτων που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς εργασίας, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας του Δ.ΙΕΚ Χίου ως Κέντρο Πιστοποίησης εξετάσεων ΕΟΠΠΕΠ των αποφοίτων ΙΕΚ, πάγιο αίτημα των σπουδαστών και των αποφοίτων του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευχάριστο και δημιουργικό και ολοκληρώθηκε με την επισφράγιση και από τις δύο πλευρές της καλής συνεργασίας, έχοντας την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Παιδείας θα μεριμνήσει για τα αιτήματά μας.

Ακολούθως μετέβη στη Λέσβο όπου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ ξεχώρισε η πρόταση για τη δημιουργία Πειραματικού ΙΕΚ.

Με πληροφορίες από Aiolos.tvPlease follow and like us:
fb-share-icon