ΙΜΙΑ: Πριν από 27χρόνια,έφυγαν άδικα από τη ζωή ηρωικά πεσόντες εν ώρα ιερού καθήκοντος

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
σχεδιασμός και υποστήριξη ιστοσελίδων kawebsites.grΤο ημερολόγιο έγραφε 31 Ιανουαρίου 1996. Σαν σήμερα λοιπόν, πρίν από 27 χρόνια, έφυγαν άδικα από τη ζωή ηρωικά πεσόντες εν ώρα ιερού καθήκοντος υπεράσπισης εδαφικών ακεραιτοτήτων της πατρίδος μας, τα αδέρφια μας, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Οι ως άνω οι οποίοι και τύγχαναν μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την φρεγάτα «Ναυαρίνο», προκειμένου να μεταβούν κατόπιν εντολής της τότε πολιτικής – στρατιωτικής ηγεσίας στη νησίδα Μικρή Ιμία ώστε να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αποβιβαζόμενων τούρκων κομμάντος σε αυτή. Οι καιρικές συνθήκες κακές με χαμηλή ορατότητα. Εν συνεχεία, το πλήρωμα αναφέρει πως εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομμάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει το εν λόγω πλήρωμα στη βάση του και ενώ βρίσκεται μεταξύ των νησίδων Πίτα και Καλόλιμνος χάνεται ¨ξαφνικά¨ από τα ραντάρ… . Λίγη ώρα μετά, θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Τονίζεται ότι, από την 25 Δεκεμβρίου 1995 μέχρι εκείνη την 31η Ιανουαρίου παιζόταν ένα επικίνδυνο ¨παιχνίδι¨ αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους των γειτόνων μας, επί της εν λόγω νησίδας, προκαλώντας έτσι την έως σήμερα γνωστή κρίση των ¨Ιμίων¨ και ταυτόχρονα ¨γκρίζας ζώνης¨.

Κλείνοντας, όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτές τις ημέρες, είθισται να τιμάμε τους αδικοχαμένους ήρωες και αδέρφια μας.

 

«ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΛΟΓΙΕΤΑΙ»

Αθάνατοι

Χριστόδουλος Καραθανάσης

Παναγιώτης Βλαχάκος

Έκτορας Γιαλοψός

-Ο-
Προέδρος
ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ
(Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.)
Κουτσουράδης Νικόλαος
ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)
6975593281
-Ο-
Εκπρόσωπος Τύπου
Άγγος Χρήστος
ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon