Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για θέση αγροτικού γιατρού στις Οινούσσες

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για θέση αγροτικού γιατρού στις Οινούσσες

Ερώτηση για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Οινουσσών κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στις αρχές Απριλίου ο γιατρός που υπηρετούσε τη θητεία του ως αγροτικός στο ΠΠΙ Οινουσσών παραιτήθηκε λόγω έναρξης της ειδικότητας. Ενώ ήταν γνωστό το κενό αυτό, στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας της 21-4-22 για θέσεις αγροτικών γιατρών δεν συμπεριλήφθηκε η θέση αυτή.

Αποτέλεσμα είναι το ιατρείο Οινουσσών να καλύπτεται με συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από τη Χίο, κάτι που αφενός αποτελεί μιαν έκτακτη και εντελώς οριακή λύση για την υγειονομική κάλυψη των Οινουσσών και αφετέρου δημιουργεί αντίστοιχα κενά στις ούτως ή άλλως υποστελεχωμένες υπηρεσίες Υγείας της Χίου.

Ο Α. Μιχαηλίδης ρωτά τον Υπουργό γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στην τελευταία προκήρυξη η θέση του αγροτικού γιατρού στις Οινούσσες και πότε θα προκηρυχθεί η θέση. Ταυτόχρονα, ρωτά γιατί δεν δρομολογεί ως προσωρινή λύση την κάλυψη του ιατρείου Οινουσσών με οπλίτη ιατρό, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει ο Ν. 4361/2016, μέτρο που θα διασφαλίσει για ένα χρονικό διάστημα τη διαρκή παρουσία γιατρού στο ακριτικό νησί.

Ανδρέας ΜιχαηλίδηςPlease follow and like us:
fb-share-icon