Αίτημα της ΕΜΧ για παράταση υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων των δασικών χαρτών

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου ενημερώνει ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές
ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 13/09/2022

 

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

 

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

ΘΕΜΑ: «Αίτημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για παράταση υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από μαστιχοπαραγωγούς της Χίου, σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε δεκάδες συναδέλφους τους, εξαιτίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών στο νησί τους. Μας τόνισαν οι ως άνω ότι η πολυδάπανη διαδικασία υποβολής των σχετικών ενστάσεων και αντιρρήσεων από μέρους των θιγομένων ιδιοκτητών είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, μας μετέφεραν οι ως άνω και το αίτημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου που ζητά την εκ νέου παράταση στη διαδικασία υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών στην περιοχή τους.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, ώστε να δοθεί εκ νέου παράταση στη διαδικασία υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών, ικανοποιώντας το αίτημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Yπηρεσία Συντονισμού

Γραφείο Νομικών & Κοινοβουλευτικών Θεμάτων

Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 119

 

ΠΡΟΣ: Βουλή των Ελλήνων

 

  

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο

 

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»

 

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 7302/13.09.2022 Ερώτηση

 

 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο, σας γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ελληνικού Κτηματολογίου, προχώρησε   στη   χορήγηση   παράτασης   έως   την 31η Ιουλίου 2022 για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών. Ως εκ τούτου, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεχόταν αντιρρήσεις ο δασικός Χάρτης Χίου ήταν από 5.3.2021 έως 31.7.2022.

Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα Κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στις διατάξεις του Συντάγματος και τις Αποφάσεις του ΣτΕ, με την ανάληψη των καθηκόντων της, ανέλαβε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο των δασικών χαρτών, σκοπός του οποίου είναι αφενός κυρίως η προστασία του δασικού πλούτου, αφετέρου η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, μέσω και της διασφάλισης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των πολιτών.

Το ΥΠΕΝ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα, παρακολουθεί συστηματικά την πορεία υλοποίησης του θεμελιώδους αυτού έργου και παρεμβαίνει όποτε κριθεί αναγκαίο.

 

Ο Υφυπουργός

 

 

 

Γεώργιος Αμυράς

 

Ακολουθήστε την Chiosin.gr για να μαθαίνετε έγκυρα , άμεσα και αντικειμενικά τα νέα από τη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο facebookPlease follow and like us:
fb-share-icon