Τα δύο αυτά έργα είναι ζωτικής σημασίας και θα γίνουν


Απάντηση Κώστα Τριαντάφυλλου στον Δήμαρχο Χίου

Ο κ. Κάρμαντζης, στις 11 Μαΐου 2020, εξέδωσε μία ανακοίνωση εναντίον μου, το ύφος και τους χαρακτηρισμούς της οποίας αφήνω στην κρίση κάθε δημότη της Χίου.

Στην ανακοίνωση αυτή, δήλωσε ότι : «Για όλα αυτά, δυστυχώς, συνεχίζετε την αγαπημένη και προσφιλέστατή σας, μέθοδο της ψευδολογίας και της διαστρέβλωσης των γεγονότων, μιας και ο Δήμαρχος ουδέποτε αναφέρθηκε σε απώλεια των συγκεκριμένων έργων.»Αντί άλλης απάντησης, παραθέτω το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την συνέντευξη του κ. Κάρμαντζη, στην Χριστίνα Ψυλλή και το Ραδιόφωνο της Αλήθειας, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 (πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποκαλύψαμε ότι υπάρχει χρόνος για τα αντιπλημμυρικά, ότι η δημοτική αρχή τα είχε εγκαταλείψει και θέσαμε το θέμα προς απόφαση εκτός ημερήσιας διάταξης) :

«… Ο Καλοπλύτης και το «αποχετευτικό» (σημείωσή: εννοεί προφανώς το αντιπλημμυρικό) των Μεστών τούτην την ώρα χάνονται. Και χάνονται γιατί έχουμε Υπηρεσίες όπως η Αρχαιολογία… Και έτσι λοιπόν για παράδειγμα επειδή με ρωτάτε αυτά τα δύο έργα τούτην την ώρα απεντάσσονται. Για όλα τα υπόλοιπα δίνουμε μάχη να μη χαθεί τίποτα…»

Εμείς σε αντίθεση με την άποψη σας αυτήν, κ. Κάρμαντζη, ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε και στα δύο έργα.

Και φυσικά, προσωπικά, έχω ήδη προσφερθεί να συμμετέχω προς υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος μιας θετικής γνωμοδότησης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Βορείου Αιγαίου, στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής 15 Μαΐου 2020, εφόσον αυτό επιτραπεί από το ίδιο το όργανο.

Γιατί, παρά τα όσα λέγατε κ. Κάρμαντζη, να είστε βέβαιος ότι και τα δύο αυτά έργα είναι ζωτικής σημασίας και θα γίνουν.

Και θα γίνουν γιατί αυτή είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο ευτυχώς δεν έχετε πλειοψηφία.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon
Αρέσει σε %d bloggers: