Βιβλιομουσική βραδιά, με αναπτυγμένα καθίσματα σε απόσταση ασφαλείας
«Καθημερινά», «Διαδρομές», Θεοδωράκης

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

   Βιβλιομουσική βραδιά, με αναπτυγμένα καθίσματα σε απόσταση ασφαλείας, τη Δευτέρα στις 8 στην πλατεία Βουνακίου με την παρουσίαση δύο βιβλίων του Δημήτρη Φρεζούλη και ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία των 95ων γενεθλίων του. Με διοργανωτή το Δήμο Χίου και συνδιοργανωτές τις εκδόσεις «άλφα πι» και το Ωδείο Αιγέας.

   34 ολόκληρα χρόνια συμπλήρωσε στις χιώτικες εφημερίδες, αρχικά στον «Χιακό Λαό» και στη συνέχεια στην «Αλήθεια», η στήλη «Καθημερινά» και 26 η εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» στην «Αλήθεια TV». Ήδη από το 2003 από τις εκδόσεις άλφα πι έχουν εκδοθεί 13 βιβλία με τα χρονογραφήματα των ετών που μεσολάβησαν, ενώ εκδίδεται ο 1ος τόμος με 16 συνεντεύξεις επώνυμων συμπατριωτών μας από την ομώνυμη εκπομπή και θα ακολουθήσουν και άλλοι.

   Μια ταπεινή, όπως την αποκαλώ εγώ, στήλη, που έχει στόχο και σκοπό να αγγίξει τις ευαισθησίες και τα συναισθήματα όλων μας, χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές. Αυτά είναι τα «Καθημερινά» χρονογραφήματα  που γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του έντυπου λόγου και τώρα τελευταία και του ηλεκτρονικού.

    Ιστορία όμως γράφουν και οι «Ανθρώπινες Διαδρομές» με στόχο και σκοπό να δημιουργηθεί ένα χιώτικο πανόραμα όλων εκείνων που έβαλαν ένα λιθαράκι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Εκατοντάδες συμπατριώτες μας έχουν παρελάσει και έχουν καταθέσει τις μαρτυρίες τους για ιστορικά γεγονότα αλλά και για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα άλλων εποχών.  Είναι η ζωντανή και πραγματική ιστορία του τόπου και των κατοίκων του που δεν έχει καταγραφεί πουθενά.

Για τα «Καθημερινά» θα μιλήσει ο δάσκαλος και ποιητής Αχιλλέας Φιστουρής και για τις «Ανθρώπινες Διαδρομές» ο καθηγητής Γιάννης Κουγιούλης ενώ θα συντονίσει η συγγραφέας Κώστας Ζαφείρης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η βραδιά θα κλείσει με λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Μισετζής στο πιάνο και η Μαρία Καλαγκιά.

      Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Please follow and like us:
fb-share-icon