Έκθεση του Γ.Ζυμαράκη και έρχονται Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις

Έκθεση ζωγραφικής έργων του γνωστού Χιώτη ζωγράφου Γιώργου Ζυμαράκη φιλοξενείται στο προθάλαμο της βιβλιοθήκης «Α.Κοραής».

Η έκθεση  «εγκαινιάζει» ουσιαστικά τις καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις της Βιβλιοθήκης.

Όπως μας δήλωσε  η Διευθύντρια κα.   Άννα Χαζίρη το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα αφορούν κυρίως παιδιά, μιας και όπως λέει η κ. Χαζίρη στόχος είναι μέσα από ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία και το χώρο της Βιβλιοθήκη.

Δυο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά θα υλοποιήσει από 12-29 Αυγούστου 2019, η Βιβλιοθήκη «Κοραής», στα πλαίσια, στα πλαίσια σχεδιασμού μιας σύγχρονης πολιτικής για την Βιβλιοθήκη και το βιβλίο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για παιδιά με σκοπό  να ανταποκρίνονται στην ηλικία και  στα ενδιαφέροντα τους, να προσφέρουν το κίνητρο για μάθηση και  να διευρύνουν  τους  ορίζοντες  τους. Ταυτόχρονα τα παιδιά έρχονται  σε επαφή με τον χώρο του βιβλίου ώστε μέσα από την αφήγηση, τη διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύσσουν την δημιουργικότητα, την φαντασία και την συνεργατικότητα.

Τα εν λόγω προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και θα υλοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη συνοδού για κάθε παιδί κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τον χώρο της Βιβλιοθήκης. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού, Δευτέρα έως Παρασκευή  08: 00 έως 15:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι:  22710-44246.

Για την εβδομάδα 12-16 Αυγούστου 2019:

13/08/2019, ώρα 11:30  “Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι» για παιδιά από 6-10 ετών

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Πελαγία Κοντού Παιδαγωγός –Ηθοποιός

Αρκεί να φέρετε μαντήλια χρωματιστά, τη φαντασία και το χαμόγελό σας

16/08/2019, ώρα 11:30 «Masterclass: Ανατομία και πλεύση παλιών καϊκιών» για παιδιά ηλικίας από 9 ετών και ενήλικες

Σχεδιασμός υλοποίηση: Γιώργος Ζυμαράκης

Τα παιδιά και οι ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα παλιά και τα νεότερα πλοία και να μάθουν όλα τα μυστικά σχεδιασμού τους με μολύβι, κραγιόνια και άλλα υλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους μολύβια, κραγιόνια ή ξυλομπογιές.

 

Please follow and like us:
fb-share-icon