Κτυπήσανε τα σήμαντρα ! Κτυπήσανε οι Καμπάνες !
Χαρμόσυνα Κτυπήσανε τα σήμαντρα, ακούστηκαν οι Καμπάνες  ,Πάσχα Ελλήνων Χριστιανών δια μέσου στους αιώνες!

Και δεν θα αναφερθώ στα 45 σήμαντρα και στις 62 Καμπάνες που σταμάτησαν να κτυπούν στην Αγιά Σοφιά εδώ και 568 χρόνια από το 1453 που όπως φαίνεται ίσως να ξανακτυπήσουν και πάλι!
Θα ξεκινήσω με αυθόρμητους στίχους που μου έρχονται στο μυαλό από την γιορτινή ατμόσφαιρα του φετινού Πάσχα!
             —————-
Κτυπήσανε τα σήμαντρα
Κτυπήσανε οι Καμπάνες
Κάθε καμπάνα και παπάς
Κάθε παπάς και διάκος
             —————
Κάθε ενορία και εκκλησιά
Κάθε εκκλησιά και ψάλτες Καντηλανάφτες και παιδιά
Ντυμένα παπαδοπαίδια
               —————
Με τα κεριά στα χέρια
Και μες τις τσέπες τα αυγά
Μαζί και τα τσουρέκια
Και περιμένουν με χαρά
                —————
Χριστός Ανέστη ν ‘ακουστεί
Κι αμέσως να τσουγκρίσουν
Φιλιά αγάπης στα χείλη να δοθούν Τσουρέκια καί αυγά να φαγωθούν
                 —————
Αυτά όλα θυμίζουν παιδικές αναμνήσεις, αλλά αλλού θέλω να καταλήξω!
Παρακολουθώντας και βλέποντας καθημερινά από τα ΜΜΕ αλλά και με άμεση οπτική γωνία την γιορτή του Πάσχα γενικότερα έχω να πω τα εξής:
Σε ακτίνα 500 μέτρα από το σπίτι μου υπάρχουν επτά εκκλησιές η Παναγία η Φάρκαινα, ο Χριστός, ο Άγιος Λουκάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, η Παναγία Ευρετή, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και η Παναγία Ευαγγελιστρίας και ενώ κάθε χρόνο το Πάσχα σχεδόν με κλάσματα δευτερολέπτου λένε το Χριστός Ανέστη, φέτος η κάθε εκκλησιά και ο κάθε παπάς έπαιζε το δικό του βιολί και ότι ώρα ήθελε ο καθένας όπως και παράδειγμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών το Χριστός Ανέστη το αναφώνησε πέντε λεπτά νωρίτερα πρίν τις εννέα!
Και αυτό έγινε σε πολλές ενορίες της Ελλάδας…κανονική ανταρσία!
Όλα αυτά μου θυμίζουν Συμφωνική ορχήστρα με πλήθος οργάνων που βέβαια τα διευθύνει ο μαέστρος, πότε θα παίξει το κάθε όργανο για να μην υπάρξει πρόβλημα και παραφωνία και να παίζει ο κάθε μουσικός το κλαρίνο του, την βιόλα του ή το βιολί του!
Γιαυτό ακριβώς λέγεται και Συμφωνική ορχήστρα!
Αλλά δυστυχώς για την ηγεσία της εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχει μεγάλη παραφωνία και ο κάθε παπάς και Δεσπότης παίζει το δικό του βιολί, ίσως για ανυπακοή και ανταρσία που σηκώνουν τα πόδια και κτυπούν αντί τις καμπάνες το κεφάλι της ηγεσίας!
Αυτό που διαπίστωσα παρά τα όσα λένε εδώ και 15 μήνες ότι θα αλλάξει και θα ατονίσει η πίστη των Χριστιανών επειδή είχαν περιοριστεί οι λειτουργίες των εκκλησιών είναι ότι: Απανταχού της Ελλάδας υπήρξε το αδιαχώρητο σε όλους τους ναούς και εκκλησιές από την προσέλευση των πιστών Χριστιανών!
Ευτυχώς για την Χριστιανοσύνη στην μακραίωνη πορεία μέσα στο διάβα του χρόνου που υπέστη διωγμούς, σκλαβιά, απαγορεύσεις, κλείσιμο και καταστροφή των εκκλησιών η πίστη παραμένει αλώβητη και ακλόνητη και είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά την ψυχή και στο μυαλό των Χριστιανών Ελλήνων απανταχού γης!
Και ενώ το Μεγάλο Σάββατο το πρωί την ώρα της πρώτης Αναστάσεως όταν έλεγαν οι παπάδες το ” Ανάστα, ο Θεός, κρίνων την γήν, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοίς έθνεσι ” και οι πιστοί κτυπούσαν τα παγκάρια και γινότανε σεισμός…την ίδια ώρα και στιγμή λόγω του ότι ήταν 1η Μαΐου και συνήθως κάθε χρόνο γιορτάζετε ως απεργία ή ως γιορτή της Άνοιξης, τα παιδιά της ΚΝΕ και το ΚΚΕ θεώρησαν να πάνε μπροστά στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από την Ναζιστική κατοχή για να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά πού ενώ έχει και επίσημα μεταφερθεί από όλα τα κόμματα για τις 6 Μαΐου και κατά άλλους για τις 4 Μαΐου.
Και το ερώτημα είναι τι δουλειά έχει το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης με την εργατική Πρωτομαγιά;
Γιατί άλλο είναι η σούπα τραχανάς και άλλο τα πίτουρα ! Τον τραχανά τον τρώνε οι άνθρωποι και τα πίτουρα οι κότες…με ενός κοκόρου γνώση!
Όλοι γνωρίζουμε πότε, πώς και γιατί έχει καθιερωθεί η πρώτη Μαΐου ως απεργία και γιορτή της εργατικής Πρωτομαγιάς και έχει θεσπιστεί αργία σχεδόν σε όλα τα κράτη του κόσμου!
Η βασική αιτία ήταν οι συνθήκες εργασίας και η καθιέρωση του 8ωρου!
Τώρα βγαίνουν όλα τα εξαφτέρυγα της ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας και συνδικαλιστές και μιλούν για επιστροφή στο μεσαίωνα για την εφαρμογή ελαστικού ωραρίου και υπερωριών με αμοιβή και φωνάζουν και αντιδρούν την ώρα και την στιγμή που δεν υπάρχει δουλειά για τους νέους μας και πηγαίνουν σε δουλειά με 4ωρο ή 6ωρο και σπανίως να βρεθεί δουλειά με πλήρες 8ωρο!
Δηλαδή εάν υπάρξει να δοθεί η ευκαιρία για υπερωρίες, θα βρεθεί εργαζόμενος πού θα αρνηθεί αφού έχει ανάγκη ακόμη και το παραμικρό ευρώ;
Δυστυχώς όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που είναι μονίμως θρονιασμένοι στις ηγεσίες όλων των Συνδικαλιστικών οργανώσεων ΑΔΕΔΥ ή ΟΛΜΕ ή ΕΛΜΕ ή ΕΦΚΑ ή στο ΠΑΜΕ και τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρι πού ανήκουν στην ακροαριστερόστροφη κομματική ιδεολογία που στο σύνολο τους δεν είναι ούτε 15 τρείς κι ο κούκος ή σαν την μύγα μες το γάλα ίσως για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πάντοτε τούς βρίσκουμε κρυμμένους πίσω από το ίδιο πανό  !
Λέγεται ότι οι περισσότεροι από όλους αυτούς είναι ή άθρησκοι ή άθεοι και πιστεύουν στον Θεό του σφυροδρέπανου και της κολεκτίβας!
Αυτά όλα είναι ο μεσαίωνας και έχουν εξαφανιστεί από όλα τα κράτη πλήν της Ελλάδος!
Χριστός Ανέστη σε όλους τους Χριστιανούς της γης!
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Εορτάζοντες Αναστάση, Αναστασία, Ανέστη, Λάμπρος και αύριο σε Γεωργίες, Γεώργιους και όλα τα παράγωγα και συνθετικά ονόματα τους!
Χίος 2 Μαΐου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 Please follow and like us:
Αρέσει σε %d bloggers: